torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV4 värvar från Expressen

Publicerad: 14 november 2011, 10:36

Viveka Hansson blir programdirektör för nyheter och samhälle på TV4

Foto: EXPRESSEN/TV4

Expressen-chefen Viveka Hansson blir programdirektör för nyheter och samhälle på TV4. Hansson efterträder Göran Ellung, som blir vd för nystartade Nyhetsbolaget och därigenom ansvarig för TV4:s nyhetskanal.

Ämnen i artikeln:

Fredrik LundbergViveka HanssonExpressen

MH

Magnus Helander


Viveka Hansson, editionschef på Expressen, går över till Bonnier-kollegan TV4 där hon blir programdirektör för nyheter och samhälle.

Viveka Hansson blir beställare på TV4:s sida.

–  TV4-Gruppen är inne i en mycket spännande fas och jag känner mig glad och hedrad över att få bli en del av det arbete som ligger framför oss. Jag har jobbat på Expressen i 16 år och det är självklart med saknad jag lämnar tidningen. Men efter att ha sysslat med journalistik i papper i så många år känns det oemotståndligt att få vara med och utveckla journalistiken i en helt annan form, inom Sveriges ledande tv-hus, säger Viveka Hansson i ett pressmeddelande.

Till Resume.se säger hon att hon ska ta med kvällstidningstänket med egna och snabba nyheter. Hon vill dock vänta med att komma med detaljerade programförklaringar. Det är oklart om hon kommer att plocka med sig någon reporter från Expressen.

Viveka Hansson tillträder den 5 december.

Det är inte klart vem som efterträder henne på Expressen.

–   Vi är mitt i en stor omorganisation, organisationsförhandlingarna i   Malmö och Göteborg är precis klara, och vi färdigställer precis hur vi   ska arbeta i Stockholm nu när det klarnat vilka medarbetare och chefer   som är med. En så duktig person som Viveka är svår, för att inte säga   omöjlig, att ersätta men vi har många duktiga personer här, säger  Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till Resume.se.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev