lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"TV4 visar dubbelmoral"

Publicerad: 9 februari 2011, 07:53

Alex Schulman anklagar TV4: s Nyhetsmorgon och programledaren Kristin Kaspersen för dubbelmoral. Han är upprörd över raljerandet med kvällspressen och tycker TV4 borde sluta kasta sten i glashus.

Ämnen i artikeln:

Alex SchulmanKristin KaspersenNyhetsmorgonSportbladet

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Igår raljerade Nyhetsmorgons programledare Kristin Kaspersen och Anders Kraft med Aftonbladets rubrikssättning utan att se ironin, menar Alex Schulman.

– Nyhetsmorgon raljerar slentrianmässigt med kvällstidningarna. Ändå tar Anders Kraft och Kristin Kaspersen hela tiden chansen att lyfta upp Aftonbladets nyheter. Det är dubbelmoral, säger Alex Schulman.

Det var i måndags som aftonbladet.se använde sig av rubriken ”Skellefteå vann – trots psykchockskrigsattacken”. I gårdagens Nyhetsmorgon följde panelen upp rubriken. När rubriken kom på tal himlade programledaren Kristin Kaspersen med ögonen (7.30 in i klippet) och skrattade gott.

Kollegan Anders Kraft fyllde i med ”Det här är ju den största nyheten egentligen”. ”Det är fantastisk journalistik”, raljerade sportankaret Fredrik Wesmes. I dagens Nyhetsmorgon dansade Kristin Kaspersen med en dansare från TV4: s Let’s Dance. Alex Schulman är irriterad över programledarnas inkonsekvens och attackerar Kristin Kaspersen i ett blogginlägg.

– Samtidigt som man hånar andra kan man dansa iväg och göra tydlig cross-promotion. Där sviker de sitt oberoende som journalister. Nyhetsmorgon gör mer och mer reklam TV4: s program och jag är inte förvånad, säger Alex Schulman.

Alex Schulman tycker att programledarnas sarkasmer tyder på en dålig koll på samtiden. Själv gladdes han över rubriken.

–  Jag garvade och tyckte den var jävligt kul. Jag tolkar rubriken som medvetet överanvändande. Den visar en härlig självdistans, säger Alex Schulman.

Vad tycker du själv om kvällstidningslingon?  
– Jag har blivit luttrad. Det är inte spännande längre. Effekten på mig blir ungefär som att slicka på glas, jag känner mig helt oberörd.

Resume.se har sökt Kristin Kaspersen för en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev