Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TV6 jagar Foppa

Publicerad: 2 januari 2008, 12:44

Viasat jagar nya experter för hockey-VM i TV6 i vår. Högst på önskelistan: Niklas Wikegård – och Peter ”Foppa” Forsberg. – Vi har ställt en första enkel fråga till Foppa, säger sportchefen Per Tellander.


Foppa till VM - som expertkommentator? Foto: Scanpix.

Viasat, som valt att flytta hockey-VM från TV3 till TV6, storsatsar på evenemanget och letar som bäst experter för vårens VM-sändningar från Kanada.

Leif Boork och Håkan Södergren är redan klara och flera tunga namn är på gång.

SVT:s Niklas Wikegård, som började sin tv-karriär just som VM-bisittare på TV3, är en av profilerna på Viasats önskelista.

– Vi har talat med honom. Samtidigt har han det bra på SVT, det är inget lätt beslut för honom, säger Per Tellander, som ännu inte fått något definitivt svar från Wikegård.

Tellander vill även gärna ha in fräscha namn – gärna storstjärnor som kan tillföra något nytt, som exempelvis Mats Sundin och Peter Forsberg.

Mycket ska dock klaffa för att TV6 ska lyckas. För Foppas del är det ännu oklart om det blir en fortsättning på isen.

–Vi har ställt en första enkel fråga till honom. Men han vill inte diskutera det förrän han vet vad som händer med karriären, säger Per Tellander.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.