Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Två av Vice högsta chefer avstängda från jobbet

Publicerad: 4 januari 2018, 08:15

Vice Media Inc:s vd Andrew Creighton och den digitala chefen Mike Germano stängs av från jobbet under tiden de utreds för sexuella trakasserier.


Ämnen i artikeln:

ViceVice Media#MeToo

Den 23 december publicerade the New York Times en artikel som avslöjade en sexistisk och patriarkal kultur på det amerikanska mediebolaget Vice. Flera kvinnliga anställda vittnade om hur chefer gjort olämpliga närmanden och kommit med sexistiska kommentarer under deras tid på tidningen. Enligt uppgifter till NYT har Vice de senaste åren haft fyra bekräftade fall av sexuella trakasserier där man kommit till en överrenskommelse utanför domstolsväsendet mellan de inblandade. Ett av fallen gällde dess nuvarande vd Andrew Creighton som tvingades betala 135 000 dollar till en tidigare anställd som menar att Creighton sparkade henne efter att hon inte ville ha sex med honom.

Nu stängs Creighton och bolagets digitala chef Mike Germano av från jobbet under tiden bolaget utreder anklagelserna mot dem.

– Vi som bolag har misslyckats att skapa en trygg och inkluderande arbetsplats där alla, inklusive kvinnor, kan känna sig respekterade och frodas, berättade Vice-grundarna Shane Smith och Suroosh Alvi till New York Times i samband med den inledande artikeln.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ViceVice Media#MeToo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.