Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Två huvudspår i jakten på Gunilla Herlitz efterträdare

Publicerad: 25 februari 2016, 10:25

Gunilla Herlitz slutar till sommaren.

Foto: Andreas Elgstrand.

Gunilla Herlitz avhopp ställer koncernchefen Tomas Franzén inför ett strategiskt val: skaffa en stark efterträdare eller klyva Bonnier News och slå ihop DI med Bonnier Business Press, vars vd Anders Eriksson tar ett kliv uppåt i koncernen.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterGunilla HerlitzBonnierAnders ErikssonExpressenBonnier NewsDagens Industri

Tomas Franzén har, på goda grunder, stort förtroende för Anders Eriksson, som har vänt BBP och i det tysta levererat starkt. Det är väl känt att Anders Eriksson länge har velat ha in DI i en samlad b2b-sfär, men Gunilla Herlitz ville ha med sig DI in i Bonnier News och fick sin vilja fram.

Nu har koncernchefen två huvudspår:

1. Hålla samman och bygga på Bonnier News genom att låta Anders Eriksson ta över efter Gunilla Herlitz och ta med BBP till Bonnier News. Han kan vara vd för DI, som är mer pengamaskin än publicistisk utmaning, samt BBP och styra DN, Expressen, Sydsvenskan och tryckeri­bolaget Bold som styrelseordförande. Det kräver att DN och Expressen får en vd eller att dess chefredaktörer blir publishers, en roll som Peter Wolodarski nog skulle acceptera och Thomas Mattsson gärna vill ha.

2. Klyva Bonnier News genom att slå ihop DI med BBP under Anders Eriksson och skaffa en ny ledare för Expressen, DN och Sydsvenskan.

Vilka kan personer är i så fall tänkbara som ny chef? Resumé har de hetaste kandidaterna i veckans utgåva av tidningen. Ingen prenumernation? Lugn, det fixar du här.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.