Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Två nya chefer på Amelia

Publicerad: 15 januari 2008, 09:43

Amelia har rekryterat två nya chefer:
Anna Larsson, redaktionschef och Erika Scott, specialtidningschef.


Anna Larsson eftertråder Åsa  Lundegård som är ny chefredaktör för Icakuriren. Erika Scott efterträder Christina  Neiglick som är ny redaktionschef på Tara.

Anna Larsson hämtas från en tjänst som redaktionschef på M-magasin. Hon har även ett förflutet på Aftonbladet, samt erfarenhet av olika tv-projekt, senast som redaktör för "Förkväll".

– Anna Larsson har en bred kompetens och erfarenhet från både tidning, webb och  tv, det är jättebra. Dessutom har hon kvällstidningsbakgrund vilket också är  jättebra om man ska jobba på amelia, eftersom vi vill vara en tidning i tiden  och har ett snabbare tempo. Hon har också jobbat i många år med Kvinna på  Aftonbladet och brinner för kvinnofrågor, även det ett plus. Hon känns väldigt  mycket amelia, helt enklet, och jag är jätteglad över att hon vbille hoppa över  till oss trots att hon var rätt ny på m-magasin, säger Amelias chefredaktör Ann Fredlund.

Erika Scott har senast varit biträdande chef för Aftonbladet Söndag. Nu ska hon jobba med Amelias oneshots där en ny titel kommer senare i år – Amelia Höst.

–   Jag jobbade ihop med Erika för "hundra" år sedan på Expressen och det är kul att  våra vägar kan korsas igen! Erika har sedan dess utvecklats till en slipad  projektledare och driven tidningsmakare, precis en sådan sort vi behöver som  chef för amelias specialtidningar som nu är inne i ett expansivt skede med ny  titel, säger Ann Fredlund.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.