Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tvingas betala miljoner för sitt twittrande

Publicerad: 7 mars 2011, 06:39

Charlie Sheen får miljoner för att twittra. Courtney Love får betala miljoner för att hon twittrade.


Det är det två år gamla bråket mellan Holes frontfigur Courtney Love och modedesigner Dawn Simorangkir som nu nått en lösning.

För två år sedan anklagade Simorangkir Courtney Love för att inte ha betalat för kläder värda 4000 dollar.

Courtney Love svarade med att på Twitter beskriva Simorangkir som ”… asswipe nasty lying hosebag thief” vilket delvis är svårt att översätta men enkelt uttryck är en ett ganska otrevligt beskrivning.

Simorangkir stämde Love för förtal och hävdade att hennes twittrande hade ruinerat henne och hennes designverksamhet. Love har hävdat att det rörde sig om hennes åsikter och att Simorangkir inte kunde visa att det skadat hennes affärer. Men Simorangkir har påvisat Loves genomslag som artist och vilket betydelse sociala medier har för varumärken.

I januari i år skulle tvisten göras upp vid domstol i Kalifornien och det skulle bli första gången som en domstol skulle behandla förtal på Twitter.

Men det blev ingen domstolsförhandling. Partnerna har förlikats och Courtney Love ska betala 430 000 dollar, 2,7 miljoner kronor, i portioner under några år till Simorangkir.

Courtney Loves advokat James Janowitz säger till Hollywood Reporter att Simorangkir krävde mycket mer från början och att man är nöjda med uppgörelsen.

Och Janowitz tror inte att hans klient kommer att twittra om uppgörelsen.

– Jag tror inte ens att hon använder det längre – men jag kan ha fel.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.