måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Twitter gör största förändringen sedan starten

Publicerad: 7 oktober 2015, 06:30

Twitter lanserar Moments.

Twitter släpper nya funktionen Moments, Facebook vill åt second screen-användarna och Bonnier släpper ljudboksapp. Det är några av nyheterna i dagens Morgonsvep.

Ämnen i artikeln:

TwitterFacebookBonnierMorgonsvepet

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Twitter gör största förändringen sedan starten
Bara 24 timmar efter att Twitter annonserade att Jack Dorsey blir företagets nya vd, släpptes produkten Moments – som många tidningar beskriver som den största förändringen sedan Twitters lansering.

Moments är en ny knapp i Twitter-appen som ger användarna möjlighet att följa evenemang som tv-program, nyhetshändelser och sportevenemang. Evenemangen ska visas i kombination av kurerade tweets, videoinslag och GIF-bilder. Twitter har arbetat med funktionen i nära ett år och hoppas nu kunna vinna tillbaka användarna och annonsörerna som övergivit dem.

Den inbyggda produkten Moments fungerar på alla Twitters plattformar – dock bara i USA vid lanseringen. ”Tråkigt”, enligt The Next Web, med tanke på hur global Twitter är. Om du hittar en Moments-länk går denna dock att se även i Sverige.

..och Facebook vill stjäla Twitteranvändarna med second-screensatsning
Facebook vill bli förstahandsvalet bland personer som tittar på tv och engagerar sig på sociala medier samtidigt. De lanserar därför nya verktyg som ska hjälpa tv-bolag att bli bättre på att engagera publiken under direktsändningar, skriver Adweek. Facebooks forskning visar att 85 procent av de som tittar tv besöker Facebook samtidigt. De nya funktionerna inkluderar bland annat hashtag-röstningar och att skicka foto och videoklipp direkt till exempelvis talkshows och auditions. Det ska även gå att skapa egna ikoner för större händelser, såsom Oscars och Emmys.

Bonnier släpper ljudboksappen Bookbeats
Bonnier satsar på ljudböcker i mobilen och kommer att släppa en app för ljudböcker och e-böcker som tar upp kampen mot Storytel, skriver Breakit.se. Appen Bookbeats ägs av ett av Bonniers dotterbolag och har nu börjat rekrytera personal i Stockholm. Vd är Niclas Sandin.

– Det viktiga för koncernen är att vi skapar en produkt som lockar konsumenter. Sedan ska den så klart vara kommersiellt gångbar men lönsamheten är inte fokus nu i första skedet, säger han till Breakit.se.

Målet är att släppa appen i en lightversion så snart som möjligt.

Lemne ber om ursäkt för ”terroristvarning”
Carola Lemne
, vd på Svenskt Näringsliv, har i ett mejl till DN bett om ursäkt för sin beskrivning om en mans utseende som ”lite terroristvarning”. Carola Lemne skriver att det var personen själv som brukade beskriva situationen på det sätt som hon gjorde, men att det inte var i syfte att legitimera fördomar. ”Jag borde ha varit tydligare och mer pedagogisk”, skriver Lemne till DN.

SVT visar Mankell-dokumentär: ”Kan ses som ett avsked”
SVT kommer ikväll att premiärvisa Stefan Jarls dokumentär Homo Narrans om bortgångne vännen Henning Mankell. Det var Mankell själv som föreslog att Jarl skulle göra ett filmporträtt på honom. Han använde då orden: "Stefan, skulle du kunna göra mitt testamente?" Det skriver Göteborgs-Posten idag. Dokumentären sänds klockan 22.10 i SVT2.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev