Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Twitter överträffade prognoserna – men användarna ökar långsamt

Publicerad: 29 juli 2015, 07:20

Twitter ökade sina intäkter mer än vad analytikerna trodde. Trots det rasade aktien när det visade sig att antalet kärnanvändare inte ökar så mycket som företaget hade önskat

Jätten inom sociala medier hade högre intäkter under andra kvartalet än väntat. Trots det starka resultatet så sjönk aktien i efterhandeln när det visat sig att tillströmningen av användar går långsamare än beräknat.


Ämnen i artikeln:

TwitterJack Dorsey

Intäkterna för andra kvartalet ökade med 61 procent till 502 miljoner dollar. Det är en ökning  jämfört med analytikernas genomsnittliga förväntan som låg på 482 miljoner dollar, enligt Bloomberg.

Beskedet fick initialt Twitters aktie att stiga med 5,4 procent men i efterhandeln rasade den med drygt 11 procent. Orsaken var beskedet från den tillförordnade vd och grundaren Jack Dorsey att antalet kärnanvändar bara äkade från 302 till 304 miljoner. Det skriver Dagens Industri.

Mika Wallgren

Ämnen i artikeln:

TwitterJack Dorsey

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.