Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Twitterkuppen i jättedrevet

Publicerad: 20 januari 2012, 08:42

Plakat med texten #drev68 syntes i bakgrunden bakom journalisthorden.

Foto: Expressen.

Journalister och fotografer trängdes och var nära att bli skadade i det massiva drevet utanför Sveavägen 68 nu på morgonen. Håkan Juholt och Sven-Erik Österberg bombarderades med frågor men kontrade med att journalisterna bör se över sin arbetsmiljö. Samtidigt ägde en Twitterkupp rum på platsen – plakat med texten #drev68 syntes i bild i livesändningarna.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtExpressenNiklas Svensson

Hashtaggen #drev68 syftar på det enorma drev som äger rum nu utanför Socialdemokraternas högkvarter Sveavägen 68 i samband med partiets VU-internat.

Nu på morgonen var Expressens politiske reporter nära att pressas ihop i trängseln när han gjorde allt i sin makt för att pumpa frågor på Juholt.

På Twitter är #drev68 en av de hetaste hashtagsen just nu där kritiken mot journalisternas vittring av avgång är massiv.

Bakom journalisterna i bild från livesändningen syntes plakat för #drev68.

Enligt uppgift på Twitter har kvällstidningarna hyrt in sig i hus på andra sidan gatan för att kunna ta bilder rakt in i Sveavägen 68-byggnaden, men uppgiften är ännu inte bekräftad.

Expressen har även placerat sin buss utanför adressen.

Expressens Niklas Svensson noterade protestaktionen #drev68.

– Det är ambitiöst och nytänkande. Den som vill ha uppmärksamhet i media nu ska absolut gå till Sveavägen 68 där alla journalister finns, säger Niklas Svensson som tycker att den hårda bevakningen är berättigad.

Expressens Niklas Svensson blev ihoptryckt när han pressade sig fram i journalisthorden. Foto: Expressens live-sändning.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.