Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Twitterstorm mot mammorna

Publicerad: 17 januari 2012, 08:46

Nya TV3-programmet ”Mammor och minimodeller” har väckt starka reaktioner bland tittarna och orsakat en Twitter-storm, skriver Expressen.
Men tittarsiffran var svag.


”Mammor och minimodeller” hade det tufft i konkurrensen mot bland annat Idrottsgalan i SVT.

Programmet som sändes klockan 21 00 i går drog bara 157  000  tittare, med en rating på 2,2 procent i TV3:s huvudmålgrupp  15-49.

I TV3:s nya satsning följer tittarna sex mammor vars högsta önskan är att deras döttrar ska bli modeller. Döttrarna är mellan sju och nio år gamla, och blir av mammorna sminkade och måste ställa upp i skönhetstävlingar.

Efter programmet haglade kommentarerna in på Twitter, där många var starkt kritiska till att barnens mammor rakar benen på dem eller fick dem att lämna fotograferingar gråtande.

Fredrik Lundberg, programdirektör på MTG, säger till Expressen att han inte är förvånad över reaktionerna.

– Det finns något i kombinationen barn och modeller som provocerar. Det är bra att det här fenomenet blir belyst och diskuteras. Jag är tacksam över att de här familjerna haft modet att ställa upp.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.