Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ubåtskrig mellan DN och SvD

Publicerad: 27 oktober 2014, 21:27

Rivalerna DN och SvD.

Ett ubåtskrig har brutit ut mellan rivalerna SvD och DN, den tillfångatagne brittiske journalisten John Cantlie tvingas vara nyhetsuppläsare för IS propagandasändningar och Bolibompas Sannah Salameh hyllas efter sin gripande text som delats tusentals gånger. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Fredric KarénSjuanSvDTV4-GruppenBill CosbyMorgonsvepet

Ubåtskrig mellan SvD och DN
I går skrev DN att en källa hos "Marinens underrättelsetjänst" tillbakavisade SvD:s uppgifter om ett nödsamtal på ryska som ska ha föregått ubåtslarmet i Stockholms skärgård. Nu slår SvD tillbaka. Chefredaktören Fredric Karén säger att tidningen inte har några skäl att misstro uppgifterna.
– Vi kan självklart inte gå in på detaljer om våra källor eftersom dessa omfattas av grundlagens meddelarskydd. Men vi vill betona att det fanns andra uppgifter i vårt material som vi valde att inte publicera och som även de stärkte oss i bedömningen att uppgifterna är trovärdiga, säger han.
SvD passar även på att håna DN:s formulering "Marinens underrättelsetjänst" – eftersom det inte finns någon sådan instans.
Först skrev DN att man hade en källa inom Must, men ändrades sedan till ”Marinens underrättelsetjänst.

IS tvingar britt att agera nyhetsuppläsare
Islamiska staten, IS, har släppt ytterligare ett videoklipp där de visar upp den brittiske journalisten John Cantlie, som den här gången tvingas agera nyhetsuppläsare från vad som tycks vara Kobane, skriver Huffington Post. I klippet, där vyer av den krigshärjade staden filmats av en IS-drönare, "rapporterar" Cantlie att slaget om Kobane snart är över.
Cantlie, som arbetat på Sunday Times, The Sun och The Sunday Telegraph, kidnappades av IS tillsammans med den amerikanske journalisten James Foley i november 2012. Foley avrättades i augusti i år.

Kim Anderzon hyllades i tv
Skådespelaren Kim Anderzon, som nyligen gick nort i cancer, hyllades i går kväll på TV4-gruppens gala "Tillsammans mot cancer" i Sjuan.
– Hon visade att man kunde ha både humor och allvar på samma mynt, sa programledaren Tilde de Paula i sändningen.

Bolibompa-Sanna får kärlek efter gripande text
Bolibompas programledare Sannah Salamehs text om den lilla flickan som sa "Min pappa tycker du är jätteful" har spridits som en löpeld på nätet och delats tusentals gånger.  Nu berättar Salameh om hyllningarna som strömmat in.
– Jag har fått hundratals mejl, folk har kommit fram till mig på gatan och velat ge mig en kram. Det har varit många som känner igen sig i det här och även om de varken är kvinnor eller har en annan etniskt bakgrund än den svenska så har de känt igen sig i den här stigmatiseringen, att man inte ser ut som man "ska", säger hon till SVT Nyheter.

Deltagare bröt ihop under inspelning av ”Diktatorn”
Deltagaren Fanna Ndow grät och kräktes under inspelningarna av "Diktatorn" i UR, skriver Expressen. Anledningen är att deltagaren, Jimmie Byström på sin Facebook har poserat i nazistuniform, gjort Hitlerhälsning och gett uttryck för rasistiska åsikter.

Cosby anklagas för fler sexövergrepp
Den populäre helyllepappan och tv-stjärnan Bill Cosby avslöjades tidigare i höstas för sitt duvbbelliv levt ett dubbelliv. Han har stämts av en rad kvinnor för sexövergrepp och nu träder skådespelaren skådespelerskan Barbara Bowman fram i Daily Mail och berättar att Cosby drogade och våldtog henne när hon var 17 år, skriver Aftonbladet.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.