Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

UG om kritiken: "Intervjun genomfördes under pressade förhållanden"

Publicerad: 28 maj 2018, 11:57

Foto: Andreas Rågsjö Thorell

Cissi Wallin riktar hård kritik mot Uppdrag Gransknings reporter Lina Makboul och menar att hon fått svara på olämpliga frågor inför avsnittet om "Metoo och Fredrik Virtanen".


Ämnen i artikeln:

Fredrik VirtanenCissi Wallin

Cissi Wallin anklagade i höstas Fredrik Virtanen för våldtäkt, vilket ledde till att Fredrik Virtanen i sin tur anmälde Cissi Wallin för förtal. Nu har Uppdrag Granskning uppmärksammat händelsen och i det senaste UG-reportaget "Metoo och Fredrik Virtanen" intervjuas bland annat Cissi Wallin, som kritiserar SVTs hantering.

På både Facebook och Instagram har Cissi Wallin delat med sig av sina känslor och tankar kring intervjun. Bland annat anser hon att reportern Lina Makboul ställt olämpliga frågor och använt sig av härskartekniker under intervjun.

"Min berättelse, min sanning skulle helt uppenbart smulas sönder. Hon hånskrattade, använde tydliga härskartekniker, behandlade mig som om jag vore en kommunpolitiker som förskingrat skattepengar. När det jag är är en kvinna som orkat och vågat berätta om (och anmäla) en våldtäkt och en förövare som minst 15 andra kvinnor också berättat om", skriver hon på Instagram.

Cissi Wallin anser att hon blivit pressad till att ställa upp på intervjun och säger att reportern hetsat och pressat flera andra kvinnor till tårar och panikångest.

"På onsdag kommer hennes UG-reportage i SVT och på SVT Play. Jag kommer svara på allt det hon påstår där, som hon inte gav mig möjligheten att svara på idag", fortsätter Cissi Wallin.

Resumé har varit i kontakt med Ulf Johansson, ansvarig utgivare för Uppdrag Granskning, som säger så här om situationen:
– Cissi Wallin bestämde sig för att ställa upp i ett väldigt sent skede, men vi är tacksamma för att hon ändå gjorde det. Vi fick därmed en möjlighet att få svar på relevanta frågor. Intervjun genomfördes under pressade förhållanden och jag beklagar om hon uppfattade den på ett negativt sätt.

Resumé har pratat med reportern Lina Makboul som inte vill ge någon kommentar. Vi har även sökt Cissi Wallin utan resultat.

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.