Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

UG-reportrar kan vinna prestigefull tävling – igen

Publicerad: 10 september 2014, 07:36

Nicke Nordmark, Hasse Johansson.

Foto: Uppdrag Granskning.

Hasse Johansson och Nicke Nordmark på SVT:s Uppdrag Granskning har nominerats till Prix Europa i Berlin. Deras granskning kallas "Naken på nätet" och handlar om jakten på en person som lurar unga flickor att posera nakna framför kameran.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningSVT

Det är andra gången som Luleå-teamet kan vinna Prix Europa – duon vann som första och enda svenskar i klassen current affairs för sitt reportage "Den andra våldtäkten" år 2010."

Det reportaget handlade om två unga flickor i byn Bjästa som våldtogs och därefter fick stå ut med både hot och hat trots att gärningsmannen både erkänt och dömts.

Nu är UG-reportrarna återigen aktuella med ett bidrag som handlar om hur unga flickor råkar illa ut – duon är nominerade inom kategorin granskande reportage.

- Det är otroligt roligt att bli nominerad till Prix Europa igen. Vi tycker själva att reportaget är viktigt, utpressningarna blir vanligare och vanligare, rättväsendet nonchalerar anmälningarna och jag är övertygad om att problemet finns i alla europeiska länder, säger Nicke Nordmark i en kommentar.

Tävling avgörs mellan den 20-24 oktober i Berlin.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.