Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

UG sätter Sveriges mest folkära hockeylag under lupp

Publicerad: 10 januari 2013, 09:27

Uppdrag Granskning ska undersöka affären mellan Leksands IF och kommunen. Den pågående rekonstruktionen innebär att 180 fordringsägare förlorar 50 miljoner kronor. Granskningen ingår i Uppdrag Granskings Kommungranskarna, som drog igång för ett år sedan.


Ämnen i artikeln:

Janne JosefssonUppdrag Granskning

Uppdrag Gransknings frontfigur Janne Josefsson vill dock inte säga så mycket om granskningen av affärerna runt Leksands IF:

– Det är bara i sin linda så ingenting är klart ännu, säger han.

Bakgrunden är att Leksands IF kallade till presskonferens om sin rekonstruktion den 12 december - Leksands IF har en hårt ansträngd ekonomi till följd av bygget av en ny arena samt höga kostnader.

Då meddelade man att 70-80 fordringsägare berördes, men senare visade  det sig att enbart LIF Hockey AB hade 117 fordringsägare och LIF  Fastighets AB 65, enligt dt.se

Janne Josefsson förklarar att granskningen hamnar under vad  programmet kallar Kommungranskarna, vilket har funnits sedan ett år  tillbaka.

I övrigt vill han inte kommentera uppgifterna närmare, utan hänvisar  till Sophia Djiobaridis, som arbetar som reporter me Kommungranskarna  och Herman Reuterswärd, som är researcher för detsamma.

Dt.se rapporterar också om att 75 procent av fordringsägarna måste acceptera förslaget för att rekonstruktionen ska gå igenom.

Rekonstruktören Mats Emthén vid advokatfirman Carler vill i dagsläget inte berätta hur många som har tackat ja.

Han berättar också han är medveten om att Uppdrag Granskning ska undersöka affären:

– Jag hörde det på morgonen och har egentligen inga synpunkter på  det. Vi agerar professionellt från vår sida. Nu rör det sig om ett  folkkärt idrottsföretag så hela processen blir mycket publik och medial,  säger Mats Emthén till dt.se

Går förslaget igenom får fordringsägarna sina 25 procent i slutet av augusti, enligt dt.se

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.