Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ulrika Saxon: Jag kommer att sakna honom

Publicerad: 29 maj 2013, 07:20

- Jonas har påverkat många medarbetare genom året och byggt en stark och förändringsbenägen organisation, säger Bonnier Growth Medias vd Ulrika Saxon


Ämnen i artikeln:

Jonas BonnierBonnier AB

I 14 år har Ulrika Saxon jobbat nära Jonas Bonnier. Först som vice vd när han byggde upp Bonnier Tidskrifter och sedan som vd med Jonas Bonnier som styrelseordförande.

– Han tog tre förlag och byggde en modern stark tidskriftsverksamhet, säger hon. Och som koncernchef har han ställt om koncernen till en modern, förändringsbenägen organisation som kan möta de förändringar som sker och kommer att ske i vår bransch.

Att Jonas Bonnier betytt mycket för Ulrika Saxon är ställt utom allt tvivel. Han utsåg henne till vice vd för Bonnier Tidskrifter 1999 och gjorde henne till vd 2005. Förra året blev hon vd för Bonnier Growth Media.
Hon har också varit styrelseordförande i ett flertal av Bonniers företag, hela tiden med Jonas Bonnier i närheten.

– Han har betytt väldigt mycket för väldigt många medarbetare och vi är många som kommer att sakna honom, säger Ulrika Saxon. Här är en visionär som aldrig tvekat om att ställa frågorna ingen annan vågar ställa i styrelserummen.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Jonas BonnierBonnier AB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.