Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ulveaus donerar en miljon till Reportrar utan gränser

Publicerad: 31 mars 2014, 07:58

Björn Ulvaeus.

Foto: Emma Andersdotter Lindberg.

Yttrandefrihetsorganisationen Reportrar utan gränser, RUG, har fått en miljondonation av ABBA-legendaren Björn Ulvaeus. Pengarna ska användas till att skapa ökad uppmärksamhet kring kränkningar av yttrande- och pressfrihet i världen.


Ämnen i artikeln:

Reportrar utan gränser

Miljondonationen kommer i samband med att RUG:s svenska verksamhet fyller 20 år.

–  De står upp för det fria ordet, reportrarna utan gränser, ofta med fara  för eget liv och de påminner oss ständigt om hur dyrbar och omistlig  yttrandefriheten är. Deras arbete är alltid lika viktigt och det vill  jag stödja, säger Björn Ulvaeus i en kommentar.

RUG har i ett antal  rapporter kommit fram till att hoten mot press- och yttrandefrihet har  ökat dramatiskt under senare år samtidigt som organisationens stöd från  institutionella givare har minskat.

RUG får nu en miljon kronor av ABBA-legendaren Björn Ulvaus för att intensiera sitt arbet.

–Vi  har funnits i 20 år i Sverige och nu kan vi lägga ut vägen mot  framtiden. Det är verkligen ett stöd i rättan tid, säger Jonathan  Lundqvist, ordförande för Reportrar utan gränser, RUG, i en kommentar.

RUG:s  moderorganisation, Reporters sans frontières, skapades 1985 och bygger  arbetet på FN:s allmänna förklaring om mänskliga rättigheter.

Reporters sans frontières ses idag som en av de främsta auktoriteterna i världen när det gäller just yttrande- och pressfrihet.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Reportrar utan gränser

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.