Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Undersökning: Sociala medier allt viktigare nyhetskälla

Publicerad: 15 juli 2015, 08:46

Fler använder Facebook och Twitter som nyhetskällor.

Facebook och Twitter blir allt viktigare källor till nyhetskonsumtion för amerikaner. Det visar en undersökning som den amerikanska tankesmedjan Pew Research har genomfört.


63 procent av de tillfrågade användarna uppger att de använder både Facebook och Twitter som nyhetskälla. Det är en stor ökning sedan 2013, då en liknande undersökning gjordes. Då svarade 52 procent at Twitters användare att de använde mediet som nyhetskälla, och 47 procent av Facebooks användare.

Men Twitter leder stort bland användarna när det gäller att följa en pågående nyhetshändelse. 59 procent uppger att de följer en nyhetshändelse på Twitter, jämfört med 31 procent på Facebook.

Under den senaste tiden har både Twitter och Facebook trappat upp satsningen på området. Facebook med tjänsten Instant Articles och Twitter med Project Lightning – en tjänst som gör det möjligt att följa livehändelser i tweets, bilder och videor.

Undersökningen baseras på svar från 2035 personer från 18 år och uppåt.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.