Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Undersökning: Tittarna positiva till MTG:s OS-sändningar

Publicerad: 22 augusti 2016, 05:52

Programledarna Ola Wenström, Carolina Klüft, Niklas Jihde och Frida Nordstrand.

Foto: Pressbild

Trots kritiken – fler positiva till Viasats insatser, Jessica Almenäs comeback efter utbrändheten och Mark Zuckerberg säljer aktier för välgörande ändamål. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Undersökning: Tittarna positivia till MTG:s OS-sändningar...
Många har varit kritiska till att Viasat haft sändningsrättigheterna till OS istället för SVT. Men nu när mästerskapen är över är ändå flertalet positiva till hur de har hanterat sädningarna. Enligt en undersökning från Aftonbladet/Inizo svarar 45 procentenheter att sändningarna är bra eller "ganska bra" medan 29 procentenheter tycker "ganska dåliga" eller "dåliga" och 26 procentenheter svarar "vet ej". De flesta vill fortfarande hellre att SVT ska sända, men den siffran har gått nedåt under spelen från 68 till 66 procent av de svarande.
– Det är ju en gammal tradition att det ska vara som det alltid har varit. Det var samma sak för två år sedan inför OS i Sotji, men då vände också opinionen. Vi visste att debatten skulle komma upp igen, men vi har suttit ganska lugna i båten och fokuserat på att göra de bästa OS-sändningar vi kan, säger MTG Sveriges presschef Susanne Nylén till Sportbladet.

...Leifby: "OS i SVT är snudd på idioti"
Sportbladets krönikör Marcus Leifby tycker det är rätt att kommersiella aktörer som MTG och Discovery sänder de olympiska spelen. Han anser inte att SVT bör ge sig in i kampen om de dyra sporträttigheterna utan istället fokusera på annat:

"Själva finessen med public service är väl att sätta ner ­kamerastativet där ingen annan gör det? Om två veckor inleds Paralympics i Rio där bland andra skytten Philip Jönsson tävlar (...) Kvar är Sveriges Television och de ­planerar att sända över 300 timmar från Paralympics. Det, mina vänner, är vad jag kallar public service".

Almenäs comeback efter utbrändheten
I går gjorde programledaren Jessica Almenäs comeback i TV4:s Nyhetsmorgon efter en längre tids frånvaro på grund av utbrändhet.
"Först nu, idag, förstod jag hur dålig jag faktiskt har varit. Nu när jag kunde sniffa lite på hur jag var innan jag blev sjuk. Men nu är det viktigt att bromsa bromsa bromsa. Fast man inget annat vill än att gasa. Behålla energidepåerna på en hyfsat hög nivå. Aldrig låta glaset bli mindre än halvfullt." skriver Jessica Almenäs i sin blogg.

Så mycket mer reklam köper Clinton
Hillary Clinton har hittills investerat väsentligt mycket mer pengar i tv- och radioreklam än konkurrenten Donald Trump. Det visar AdAges sammanställning. I nuläget skiljer det cirka 100 miljoner dollar mellan de båda kandidaterna. Men även om Trump-lägret har börjat köpa mer reklamtid kommer de sannolikt inte att komma ikapp.

Zuckerberg säljer aktier – för välgörenhet
Facebooks grundare Mark Zuckerberg har gjort sin första större försäljning av Facebook-aktier för att finansiera den filantropiska verksamheten som han har tillsammans med sin fru. Mer än 760.000 aktier såldes till ett värde av 95 miljoner dollar, motsvarande cirka 795 miljoner kronor, skriver DI.

Zelmerlöw i hemligt tv-projekt
Artisten Måns Zelmerlöw kan vara på gång med en egen talkshow. Åtminstone om man ska tro Nöjesbladet, som har hittat knapphändig information på sajten Statist.se. Själv är Zelmerlöw förtegen om projektet.
– Jag tror inte jag får säga något. Men det kommer bli bra, säger han till tidningen.

SVT-journalister attackerade av knivman
I fredags eftermiddag kom nyheten att två journalister från Uppdrag Granskning hade jagats av en knivman i Karlskrona. Från började hade de stämt möte med mannen men när de sedan träffades blev han aggressiv och drog fram en kniv.
– Mannen var väldigt aggressiv och mötte vårt team med en kniv i handen, säger Nils Hanson, ansvarig utgivare på Uppdrag granskning, till Aftonbladet.
Händelsen är polisanmäd.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.