Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Undrade om reporter var "dum i huvudet" – tar paus från sina uppdrag

Publicerad: 10 maj 2016, 08:22

MP-politikern Anna Kelemen undrade om Aftonbladets reporter var "dum i huvudet". Nu tar hon paus från sina uppdrag.


Ämnen i artikeln:

MiljöpartietAftonbladet

Aftonbladets reporter John Granlund bad om att få ett snack med Anna Kelemen som satt i Miljöpartiets valberedning. Till svar fick han en motfråga: "Är du dum i huvudet?". Efter att ha publicerat sms-konversationen på Twitter blev hela historien till en nyhet i etablerade medier, och på sin Facebook-sida verkade Anna Kelemen inte känna någon ånger över sitt agerande.

"Jag tycker inte om att vara otrevlig mot folk men Aftonbladets journalister har förbrukat mitt förtroende!! Jag försökte vara artig och neutral mot dom men det går tyvärr inte!! och jag har lärt mig en läxa till livet! fast jag tycker inte att jag har avslöjat något... men jag borde inte prata med dom i en enda sekund." skrev hon bland annat.

Men nu har hennes agerande fått konsekvenser. Anna Kelemen, som till vardags är lokalpolitiker för Miljöpartiet i Lidköping, tar nu en paus från sina politiska uppdrag. Det rapporterar TT med hänvisning till lokala medier. I ett pressmeddelande tar partiets lokalavdelning avstånd från Kelemens svar och enligt den lokale ordföranden ska hon även ha bett reportern om ursäkt.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MiljöpartietAftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.