Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Unga kvinnliga reportrar på Aftonbladet får tåla mothugg”

Publicerad: 26 september 2012, 12:19

Bild från intervjun.

Foto: Aftonbladet.

(UPPDATERAD) Liveintervjun med Maria Abrahamsson har blivit en klickbomb på Aftonbladet.se. Den moderata riksdagsledamoten har fått hård kritik för sitt sätt att svara på webb-tv-reportern Malvina Britts frågor.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Intervjun med Maria Abrahamsson gjordes under minglet i samband med Riksdagens öppnande förra veckan.

Abrahamsson har fått hård kritik i sociala medier för det sätt på vilket hon bemöter reporterns frågor – att hon är nedlåtande. Även panelen i Aftonbladets webb-tv-program "Oj, vilken vecka" sågar Abrahamsson och menar att hon har en otrevlig och översittarattityd mot en yngre tjej.

På en av Aftonbladet-reportern Malvina Britts frågor om "det grandiosa minglet" svarade Abrahamsson:
– Så här är det ju varje gång Riksdagen öppnar, jag vet inte hur gammal du är, jag har varit med om det här 20 år så det här är inget speciellt för mig.  Det må vara nytt för dig. Men inte för oss andra.

Maria Abrahamsson tycker inte att hon har agerat fel.

Hur ser du själv på den här saken? Ångrar du dig eller står du för ditt agerande?
– Nej, jag ångrar mig inte utan anser att även unga kvinnliga reportrar på Aftonbladet får tåla mothugg, säger Maria Abrahamsson.

Vad har du själv fått för reaktioner?
– Arga män har skickat mejl med otrevligt innehåll. Däremot har det varit i princip tyst från andra kvinnor. Jag tolkar det som att kvinnor inte vill förminska andra kvinnor på grund av deras kön och ålder, men att vissa män tycker att det är okej.

Malvina Britts:

– Jag tål mothugg från alla politiker och jag utgår också ifrån att de tål när deras svar  granskas. Jag har inga synpunkter på hur hon var eller inte  var mot mig. Jag tycker bara att det är tråkigt av Abrahamsson att inte  berätta om  minglet för Aftonbladets publik, som inte har varit där de senaste 20  åren.  Det är givetvis för deras skull jag ställer frågan, inte för min egen.

Hon tillägger:

– Förra  året intervjuade Maria Abrahamsson, live för Aftonbladet tv, på precis  samma plats och då svarade hon mycket trevligt. Jag antar att hon hade  en dålig dag.

Se klippet här från Aftonbladets program "Oj, vilken vecka”

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.