Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Unionen ska röka ut callcenterbolag via sociala medier

Publicerad: 12 april 2013, 08:03

Fackförbundet Unionen har dragit igång en kampanj i sociala medier för att stödja en strejk mot ett callcenterföretag i Fränsta. – Moderföretaget med säte i Stockholm har gömt sig och vi har för avsikt att dra ut dem i ljuset, säger Johan Ulvenlöv, som arbetar med press och sociala medier på Unionen.


Ämnen i artikeln:

Unionen

Unionen hävdar att det är första gången som ett fackförbund i Sverige pressar en arbetsgivare med hjälp av en kampanj sociala medier.

– Vi samlar allt stöd som finns och har gett utrycks för på nätet på ett och samma ställe ihop med information om moderbolaget Peak Partners, som ju inte vill träda fram och tala om kollektivavtal, säger Johan Ulvenlöv, ansvarig för press och sociala medier på Unionen.

Strejken hos Peak Partners verksamhet Focus CRS bröt ut den 21 mars.
Moderbolaget Peak Partners är placerat i Stockholm och bedriver verksamhet inom finansiell rådgivning och kapitalförvaltning.

Unionen-medlemmarna arbetar på Focus CRS med att boka kunder åt moderbolaget.

Unionen hävdar att Peak Partners utnyttjar ungdomar genom låga löner och ytterst osäkra och undermåliga anställningsvillkor.

Unionens sociala medier-kampanj drar igång efter lunch.
– Vi hoppas via vår kampanj i sociala medier att göra moderbolagets kunder uppmärksamma på att man vägrar teckna kollektivavtal och erbjuda rimliga anställningsvillkor, säger Johan Ulvenlöv.

Unionen-medlemmarna har idag en lön på 85 kronor per timme hos Focus CRS, vilket ger en bruttolön på 13 600 kronor för en 40-timmars arbetsvecka.

Verksamheten i Fränsta har 18 anställda

Peak har idag svarat med att gå ut med att pressmeddelande med rubriken Focus CRS AB avvecklar hela sin verksamhet.

Man lägger dock in en brasklapp.
”Unionens likgiltighet för de anställdas önskemål och Unionens ointresse av företagets försök att etablera sig som arbetsgivare på en av arbetslöshet redan hårt drabbad ort kommer nu således sannolikhet att leda till att en av ortens största arbetsgivare försvinner helt.”

– Vi har tagit del av pressmeddelandet. Vi kan konstatera att det som påstås om att en majoritet av de anställda inte vill ha kollektivavtal är felaktigt. 11 av 18 strejkar för att få det. För det andra har vi inte blivit kallade till några förhandlingar. För det tredje litar vi inte på det här pressmeddelandet. Det är hot som har framförts tidigare, säger Johan Ulvenlöv.

Så här stod det nyligen i en platsannons för ett jobb hos Peak Family Office.

”För högpresterande individer erbjuder vi attraktiva villkor och möjlighet till delägarskap.”

Resumé har sökt Peak Partners talesperson Patrik Bergman.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Unionen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.