Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

United Screens i samarbete med Polarpriset

Publicerad: 7 juli 2014, 12:46

First Aid Kits tolkning av Patti Smiths "Dancing Barefoot"

Foto: Polarpriset.

Youtube-konsulterna United Screens med dess vd Stina Honkamaa Bergfors i spetsen har inlett ett samarbete med Polarpriset.


Ämnen i artikeln:

PolarprisetMalte AndreassonUnited Screens

Priset har delats ut sedan 1992 och tidigare pristagare är alltifrån Björk och Bob Dylan till Patti Smith. Årets pris vinns av Chuck Berry och operaregissören Peter Sellars.

United Screens ska nu hjälpa Polarpriset att nå ut bredare i både Sverige och övriga världen – alla ceremonier har både filmats och sänts i traditionell tv, men blir nu tillgängligt för allmänheten via Polarprisets Youtube-kanal.

- Samarbetet med United Screens är en strategiskt viktig satsning för oss, då vi ser att YouTube är den kanal som växer snabbast och kan föra Polar Music Prize till en än större publik, säger Madeleine Ljungfeldt, marknadschef för Polar Music Prize i en kommentar.

Ceremonierna har innehållet framträdande av såväl mottagare av priset som andra framstående musiker som har tolkat deras verkat – First Aid Kit tolkade exempelvis vinnaren Patti Smiths Dancing Barefoot.

- Musik är en av de allra viktigaste genrerna på YouTube, och på Polar Music Prize-kanalen finns de allra största inom musikvärlden. Det är en stor ära att få arbeta med denna musikskatt, säger Malte Andreasson, en av grundarna av United Screens i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.