Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

United Screens letar ny storägare

Publicerad: 25 november 2016, 06:46

Malte Andreasson och Stina Honkamaa Bergfors.

Foto: Pressbild

Talangnätverket vill ta in nya pengar, Ryssland bakom spridning av fejknyheter och Wayne Rooney slår tillbaka mot The Sun. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

United ScreensBonnier Growth Media

United Screens letar ny storägare
Talangnätverket United Screens planerar en nyemission för att ta in nya ägare, skriver Breakit. Exakt hur stor ägarandel det handlar om är inte känt, men det handlar om en betydande post.
– 20 procent låter fjuttigt vi ser framför oss en större andel men exakt hur stor den blir är en öppen fråga. Det viktiga är att vi får in en ny storägare som tror på vår nya marknadsplan. Vi är öppna för olika typer av ägare, både industriella och finansiella aktörer, säger vd och medgrundare Malte Andreasson till sajten.

Breakit värderar hela United Screens till omkring 250 miljoner kronor. Största ägare är Bonnier Growth Media med 47 procent av aktierna, följda av Malte Andreasson och Stina Honkamaa Bergfors.
– Både vi grundare och Bonnier kommer att sälja en del av våra aktier, säger Malte Andreasson

Uppgifter: Ryskt program bakom fejknyheter inför USA-valet
En flod av fejknyheter spriddes inför valet som en del i en sofistikerad rysk propagandakampanj, med syftet att baktala Hillary Clinton och hjälpa Donald Trump. Det rapporterar Washtington Post med hänsvisning till två av varandra oberoende forskarteam. Båda hävdar att Ryssland använde sig av både tusentals botnät och mängder av betalda internet-troll för att sprida falska nyheter.

Le Monde automatiserar avslöjandet av bluffar
Fejkade nyheter i sociala medier är ett växande problem – inte bara i USA utan också i Europa. Den franska tidningen Le Mondes faktagranskande enhet har nu utvecklat ett sätt att avslöja falska storys i stor skala, rapporterar Digiday.
– Någon nivå av automatisering är viktig för att spara tid och resurser. Ibland känns det som att försöka tömma sjön med ett vattenglas, säger Samuel Laurent som leder satsningen.
Det finns uppskattningsvis 1000 sajter och Facebookidor i Frankrike som sprider fejkade nyheter.

Wayne Rooney slår tillbaka mot The Sun
För några veckor sedan blev fotbollsstjärnan Wayne Rooney huvudpersonen i en fylleskandal. The Sun publicerade bilder på honom, kraftigt berusad, när han oinbjuden festade loss på ett bröllop. Sedan dess har ett ordkrig pågått mellan Rooney och tabloiden, och efter en matchen mot Feyenoord igår valde han att slå tillbaka med en dementi.
– Jag satte inte ens min fot på bröllopet. Och jag tycker att det är skamligt att jag ska behöva stå här och prata om det efter en sådan här fin vinst, sa han enligt Sportbladet.

Familjen planerar Hegerfors begravning
Den tidigare SVT-profilen Arne Hegerfors har drabbats av en massiv hjärtinfarkt, en stroke och en tumör på hjärnhinnan. På grund av hans kraftigt sviktande hälsa har familjen nu börjat planera för begravningen. Det berättar hans fru och livspartner Kerstin Hegerfors för Expressen.
– Jag känner att det skulle vara väldigt bra att göra, det underlättar för de anhöriga och efterlevande, säger hon.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.