Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Unni Drougge ny redaktör på Roks tidning

Publicerad: 17 januari 2014, 08:06

Unni Drougge.

Foto: Roks

Riksorganisationen för kvinnojourer, Roks, har rekryterat Unni Drougge som ny redaktör för tidningen Kvinnotryck. – Jag är glad att Roks kunnat knyta till sig en av landets mest namnkunniga feminister som redaktör, säger Angela Beausang, Roks ordförande.


Medieprofilen och författaren Unni Drougge har bland annat jobbat på Slitz (innan den blev en grabbtidning), Strix, Aftonbladet och radio samt frilansat för diverse tidningar.

– I år kommer Kvinnotryck att granska partierna ur ett kvinnopolitiskt perspektiv och jag ser fram emot att Unni Drougge tillsammans med vårt redaktionskollektiv lyfter våra frågor, säger Angela Beausang, Roks ordförande, i ett pressmeddelande.

Unni Drougge:

– Kvinnotryck har redan en väl utarbetad linje, och den har jag inga planer på att bryta. Men förutom att informera om vad som händer inom Roks och sprida ny kunskap om det fält som organisationen bevakar vill jag givetvis även försöka peka på de glapp som finns mellan den offentliga hållningen och den verkliga praktiken när det gäller mäns våld mot kvinnor.

– Här finns mycket dubbelmoral att ta itu med. Nu när vi går in i valåret tycker jag att det är lämpligt att klämma politikerna på pulsen och ta reda på vilka konkreta planer de har för att öka kvinnors trygghet.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.