tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Uppåt för Schibsted Sverige

Publicerad: 18 juli 2014, 06:32

Schibsted Sverige visar positiva siffror.

Schibsted Sverige visar positiva siffror, Media Markt lånar av Linda Pira, Telia i nytt blåsväder och ny sajt ska lyfta Norrbotten ur medieksuggan. Det är rubrikerna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSvDSchibstedMedia MarktTeliaSonera

FT

Fredrik Thambert


Schibsted ökar vinsten
Det gick uppåt för de flesta av Schibsted Sveriges verksamheter under det andra kvartalet.  Koncernen som helhet omsatte 1295 (1265) Mkr och gjorde ett EBITDA-resultat på 230 (195 Mkr).  

Aftonbladet ökar såväl omsättning som resultat, liksom Schibsted Growth och Schibsted Classified (Blocket och Bytbil).
– Vi levererar åter ett starkt resultat. Överlag utvecklas alla affärsområden väl och vi fortsätter vårt arbete med att erbjuda den bästa användarupplevelsen online där alla våra varumärken är med och bidrar på olika sätt, säger Schibsted Sveriges koncernchef Raoul Grünthal i en kommentar.

Även Svenska Dagbladet som har tvingats till stora besparingar de senaste åren lyckas förbättra resultatet jämfört med samma kvartal förra året. Däremot sjönk tidningens omsättning.  
– Vår strategi att satsa på de digitala affärerna och samtidigt också minska kostnaderna gör att vi lyckas parera tappet på papperssidan och därmed leverera ett starkt förbättrat resultat, säger SvD:s vd Gunilla Asker i en kommentar.

Nyckeltal:
* Schibsted Growth redovisar EBITDA på 40 MSEK (19). Omsättningen uppgick till 225 MSEK (205).
* Schibsted Classified Media (enbart Blocket och Bytbil) redovisar EBITDA på 131 MSEK (124). Omsättningen uppgick till 252 MSEK (232).
* Schibsted Publishing redovisar EBITDA på 57 MSEK (58). Omsättningen uppgick till 563 MSEK (559).
*Aftonbladet redovisar EBITDA på 57 MSEK (56). Omsättningen uppgick till 528 MSEK (516)
* Svenska Dagbladet (SvD) redovisar EBITDA på 12 MSEK (4). Omsättningen uppgick till 246 MSEK (273).  

Media Markt plankar Linda Pira
Rapparen Linda Pira trodde att hon såg sin egen musikvideo – men det var reklam för elektronikkedjan Media Markt. Det säger hon själv till Aftonbladet. Hon är övertygad om att elektronikkedjan har låtit sig inspireras.  
– Ja, gud, det tror jag absolut. Det är nästan ingen tvekan om saken, säger Linda Pira till tidningen.  

Telia i nytt blåsväder
Journalisten Khadija Ismailova avslöjar att en av delägarna i Telia Soneras dotterbolag Azercell i Azerbajdzjan har nära kopplingar till diktatorn Ilham Aliyev. Under en pressträff igår i samband med bolagets kvartalsrapport konfronterades bolagets vd Johan Dennelind. Han förnekade kännedom om kopplingen.  
– Vi vet inte vem som är den egentliga ägaren till vår partner i Azerbajdzjan. Det är inte bra, men det är komplexa frågor som tar tid att få klarhet i, säger han när SvD Näringsliv träffar honom.

Ny sajt ska lyfta Norrbotten
Den nya nyhetssajten Eljester har premiär om två veckor. Målet är att "lyfta Norrbotten ur medieskuggan". Innehållet ska hämtas in från nätverk av frilansare , bloggare och företag.  
– Vår målsättning är att komplettera bilden av Norrbotten, både för norrbottningar och för världen utanför, säger Markus Pettersson, grundare till Eljester och tidigare sociala medier-ansvarig på Göteborgsposten till TT.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev