Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Uppdrag Granskning anmält

Publicerad: 24 oktober 2011, 15:12

Efter Uppdrag Gransknings program i onsdags, där IFK Göteborgs storsponsor Prioritet Finans synas, har anmälningarna landat hos Granskningsnämnden. Anmälningarna är fler än vanligt för den typen av program, enligt registratorn på Granskningsnämnden.


Ämnen i artikeln:

IFK GöteborgUppdrag GranskningAli Fegan

Flera anmälare riktar sig mot inslagets koppling till IFK Göteborg. Foto: SVT.

Fem anmälningar har landat hos Granskningsnämnden för Radio och tv, vilket är mycket för den typen av program enligt registratorn på Granskningsnämnden. Prioritet Finans säger själva att man inte ligger bakom någon av anmälningarna.

– Det var fler än jag trodde och det är uppenbart att licensbetalarna är observanta och uppmärksamma när Sveriges Television, som vi tycker, uppträder osakligt, säger Niklas Wiberg, vice vd på Prioritet Finans om anmälningarna.

Den kritik som förs fram mot inslaget rör i stor utsträckning kopplingen mellan Prioritet Finans och IFK Göteborg.  Ali Fegan, som gjorde reportaget, menar att det rör sig om ett så pass stort avtal inom svensk fotboll att det var intressant av den avdelningen.

– Samtidigt var vi öppna med att det inte var en granskning av IFK Göteborg, säger Ali Fegan till Resume.se

Ali Fegan tar dock lätt på anmälningarna.

– Det hör mer till regel än undantag att våra inslag anmäls, säger han till Resume.se och fortsätter:

– Det är bra att våra reportage prövas, det är en granskning av oss.

Ali Fegan är säker på att programmet inte fälls.
– Det är upp till de att ta det vidare om de önskar det. Vi har gått igenom materialet minutiöst eftersom vi visste att det kunde få kritik. Vi har varit väldigt noggranna och är säkra på att det inte fälls, säger han.

Enligt Prioritet Finans är relationen till IFK Göteborg bra efter programmet. Trots uppgifterna som framförs.

– Vi för just nu en dialog och föreslår bland annat att de ska tillsätta en oberoende utredare som kan granska oss och vår verksamhet. Vi har ingenting att dölja. Vi är aldrig, under snart 30 år i finansbranschen, varken klandrade eller prickade för någonting, säger Niklas Wiberg på Prioritet Finans.

Emanuel Videla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.