Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Uppemot 15 tjänster bort från SvD

Publicerad: 7 november 2013, 10:45

Tufft läge på Svenskan.

Foto: Jonas Eltes.

Efter Svenska Dagbladets sparprogram då 60 personer fick gå – nu kommer beskedet att ytterligare 12-15 tjänster försvinner som en följd av den ökade digitaliseringen.


Ämnen i artikeln:

SvDGunilla Asker

Fackliga förhandlingar inleds nästa vecka och avgångserbjudanden har gått ut.

Kostnaderna ökar med en miljon kronor, trots det stora sparpaket som presenterades för ett år  sedan. Nu visar Q3-rapporten att kostnaderna i stället ökat under det  senaste året, trots att kostnaderna för avgångsvederlag togs föregående  år. Men effekterna av det tidigare sparpaketet kommer att synas först i fjärde kvartalet, enligt SvD:s beräkningar.

– Att  SvD:s kostnader ökat under 2013 är inte alls särskilt  märkvärdigt. Vi  har under året lanserat en ny mobilsajt, vi har sjösatt  en helt ny  affärsstrategi med en ny paketering och med en ny  betalmodell, vi har  lanserat en ny papperstidning och vi har investerat  i ett nytt  CRM-system, sa SvD:s vd Gunilla Asker till Resumé förra veckan.

De kommande personalneddragningarna ska ske på frivillig basis, enligt SvD:s Björn Hygstedt.

– Det här är en fortsatt omorganisation med utökat fokus på det digitala, säger Björn Hygstedt som ännu inte kan svara vilken typ av tjänster som försvinner, eftersom fackliga förhandlingar ännu inte inletts.

Under tredje kvartalet i år rasade upplagan under 160 000 ex under tredje kvartalet och har fallit  med 9 procent på 9 månader. Trots prishöjning faller upplageintäkterna  för kvartalet med 7 procent eller 9 miljoner till 114 miljoner kronor. Annonsintäkterna i Q3 minskar med 10 procent eller 9 miljoner till 82 miljoner kronor.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SvDGunilla Asker

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.