Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Uppgift: Alice Bah Kuhnke riskerar att hänga löst

Publicerad: 8 december 2014, 10:28

Sveriges kultur- och demokratiminister, Alice Bah Kuhnke, har fått tung kritik i media efter misslyckade intervjuer i TV4 och SR och en debattartikel som kultureliten sågade jäms med fotknölarna. Nu visar det sig att hon riskerar att hänga löst inför nyvalet i mars.


Ämnen i artikeln:

MiljöpartietAlice Bah Kuhnke

DI rapporterar nämligen att Miljöpartiet tänker använda nästan identiska listor till höstens riksdagsval som användes vid valet i september.

Alice Bah Kuhnke finns dock inte med på listan, enligt DI.

Här bör dock tilläggas att man kan utses till minister, utan att behöva vara en del av riksdagen, men enligt DI kan det ändå vara ett tecken på att Alice Bah Kuhnke riskerar att bli extravalets stora förlorare.

– Processen kring att ta fram de nya listorna är inledd, och det är väldigt sannolikt att höstens listor kommer att gälla även vid extravalet, även om vi förstås måste förhålla oss till de som har kryssat in sig, säger Jon Karlfeldt, som är sammankallande i Miljöpartiets partistyrelse.

Miljöpartiet vill inte i detalj kommentera listorna förrän de blir officiella, enligt DI.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.