Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Uppgift: Var femte journalist får gå från Sydsvenskan

Publicerad: 16 april 2013, 14:09

Lars Dahmén, vd Sydsvenskan.

Foto: Pressbild.

20 till 30 redaktionella medarbetare sägs upp på Sydsvenskan. Det innebär att mer än var femte journalist sägs upp på Sydsvenskan. Allt enligt uppgifter från Medievärlden.


Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskan

Hösten 2011 fick ett 80-tal anställda lämna Sydsvenskan då tidningen  skulle spara uppemot 100 miljoner kronor.

Hösten året efter tappade  annnonsförsäljningen med drygt 20 procent, vilket enligt Medievärlden är  en trend som inte har gått att vända.

Enligt uppgift till Medievärlden ska 20-30 redaktionella medarbetare sägs upp från Sydsvenskan. Om fler  avdelningar inom huset också berörs av uppsägningar är inte känt i  dagsläget.

Sydsvenskans nye vd Lars Dahmén klarade sitt resultatmål  på 30 miljoner i fjol, men har haft det kämpigt under det första  kvartalet i år.

Så här sade han nyligen till Resumé:
– Vi har budgeterat  för en nedgång, men försäljningssiffrorna är sämre än budget. Det är en  utveckling de flesta tidningar brottas med just nu.

Han uppgav också att det innebär att Sydsvenskan kommer att fortsätta spara – målet är ett resultat på 40 miljoner kronor i år.
– Vi måste spara, men det blir inget nytt stort paket, sade Lars Dahmén.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.