onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Uppgifter: Amazon förbereder bud på Premier League-rättigheter

Publicerad: 5 januari 2018, 13:43

Amazon-grundaren Jeff Bezos vill ge ökat mervärde till Amazons kunder – i form av världsfotboll.

E-handelsjätten Amazon ska enligt Bloombergs anonyma källor ge sig in i kampen om sändningsrättigheterna till den brittiska fotbollsligan Premier League.

Ämnen i artikeln:

FacebookSporträttigheterTv-branschenAmazonPremier League

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Facebook och Amazon intresse för sporträttigheter har stegrat de senaste åren. Så sent som i höstas kom uppgifter om att de båda it-jättarna ville ge sig in i kampen om de åtravärda rättigheterna till Premier League, de dyraste i fotbollsvärlden med en närmast overklig priskurva under det senaste decennier. I december stod det klart att Sky och BT delar på rättigheterna till den brittiska fotbollsligan samt Champions League som en strategi för att dela kostnader och samla resurserna mot Amazon och Facebook.

Nu kommer uppgifter från Bloomberg News att spekulationerna kirng Amazons intresse närmar sig det konkreta. E-handelbolaget vars grundare Jeff Bezos sedan 2013 äger Washington Post har tidigare främst riktat in sin satsning på sporträttigheter mot tennis och amerikansk fotboll, men genom sin europeiska expansion blir Premier League alltmer intressant.

Vid ett rättighetsförvärv kommer de engelska ligamatcherna bli tillgängliga för Amazon Prime-kunder.
En abonnemangtjänst som ger kunderna tillgång till Amazons video och musikinnehåll samt gratis frakt av olika varor.

Att sända Premier League är inte gratis. I senaste budgivningsrundan för snart tre år sedan gick Sky och BT segrande med ett bud värt motsvarande 56 miljarder kronor för tre säsonger. 2018 års budgivningsrunda med sju olika paket på 20-32 matcher i vardera väntas vara klart i februari.

Amazon beräknar att investeringen kommer att göra Prime-abonnenterna till mer lojala kunder. en målgrupp som enligt analysföretaget Consumer Intelligence Research Partners handlarför dubbelt så mycket pengar i USA som icke medlemmar varje år, skriver Bloomberg.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev