Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Uppgifter: Facebook bygger prenumerationstjänst för medier

Publicerad: 13 juni 2017, 05:38

En betalad prenumerationstjänst på Facebook väntas i slutet av året, Twitter testar nytt grepp för stora events och sexskandal stoppar realitysåpa. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookMediebranschen

Uppgifter: Facebook bygger prenumerationstjänst för medier
Wall Street Journal avslöjar att Facebook är i färd med att utveckla en betalad prenumerationstjänst för medier. Tjänsten gör det möjligt för användarna att prenumerera på nyheter från olika nyhetstjänster på nätet direkt i Facebook-appen. För mediebolagens del ger tjänsten en möjlighet att locka prenumerater/läsare och skapa intäkter på ett helt nytt sätt. Möjligheten att kunna ta betalt för innehåll i Facebooks app har länge efterfrågats, och nu verkar det som att tjänsten kan släppas mot slutet av året. Wall Street Journal skriver att den kan liknas vid Apple News.

Twitter testar nytt grepp för att lyfta aktualiteter
Det twittras som allra mest vid stora livehändelser. Det försöker plattformen förstärka ytterligare genom ett test där populära events "puffas" ovanför användarnas flöde. Testet avslöjas av Recode som kommit över skärmdumpar från hur det ser ut hos ett antal utvalda personer.

Sexskandal stoppar realitysåpa
Warner Bros valde att stoppa inspelningen av den fjärde säsongen av "Bachelor in paradise" efter bara en vecka. Orsaken var att två deltagare hade sex i en pool framför kamerorna. Nu anklagar den kvinnliga deltagaren Corrine Olympios produktionen för att de aldrig grep in.
– De kunde ha stoppat det här innan det gick för långt, säger en anonym deltagare till People.

Medier stängs ned i Egypten
Egyptiska regimen har blockerat minst 62 nyhetssajter sedan slutet av maj. Bland dessa finns al-Jazeera med huvudsäte i Qatar, och oberoende egyptiska Mada Mashr. Yttrandefrihetsorganisationen AFTE kallar agerandet för en "tydlig attack på medierna", skriver al-Jazeera.

Straffas för attack mot reporter
Kongressmannen Greg Gianforte från Montana döms till sex månaders villkorligt fängelsestraff – efter att ha gått till fysisk attack mot reportern Ben Jacobs på The Guardian. Reportern fick slag på kroppen och sina glasögon förstörda. Händelsen inträffade i samband med att Gianforte valdes in för att fylla en tom stol i representanthuset den 24 maj, enligt The Guardian.

Lämnar SVT i protest
Resumé rapporterade igår om programledaren Peter Salander som blir pr-konsult på Gullers Grupp. Enligt flera medier slutade han efter att ha blivit petad från kanalens morgonsändningar.
– De tyckte jag skulle gå tillbaka till min gamla redaktion på SVT Stockholm som jag lämnade för tre år sedan. Jag tyckte inte det var en bra idé och då landade det i det här, säger Peter Salander till Aftonbladet.

Ämnen i artikeln:

FacebookMediebranschen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.