Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Uppgifter kan komma från hackat Bloggtoppen

Publicerad: 26 oktober 2011, 07:14

De inloggningsuppgifter till kvällstidningsreportrar som läckt ut under dagen kan ha spridits efter att sajten Bloggtoppen hackats, enligt Aftonbladet. Nu är sajten nedstängd.


Foto: Colourbox.

Lösenordsuppgifter till flera reportrar på Expressen och Aftonbladet har läckt ut under dagen. Enligt Aftonbladet är det sajten Bloggtoppen som hackats och därifrån har någon eller några hämtat både lösenord till reportrarna och Petzäll. Sedan har informationen spridits via Twitter.

– Det stämmer att det är vi som hackats. Jag har pratat med mitt webbhotell och vi har stäng ned sajten nu. Totalt har vi 50 000 konton ungefär och vi får förutsätta att allas uppgifter har läckts, säger Jimmy Holmlund till Aftonbladet.

Flera lösenord har spridits via ett Twitterkonto som påstås tillhöra SD-avhopparen William Petzäll. Han själv förnekar att han skulle vara inblandad. De lösenord som spridits finns i materialet som hämtats från Bloggtoppen.

Totalt ska minst 93 000 lösenord ha läckt ut, enligt Aftonbladet.

Emanuel Videla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.