Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Uppgifter: Schibsted vinner striden om Hemnet

Publicerad: 19 november 2015, 07:11

Hemnet-affären uppges vara klar, Jack Werner lämnar DI Digital och Värvet får ny producent. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Uppgifter: Schibsted köper Hemnet
Enligt techsajten Breakit kommer Hemnet-affären att offenttliggöras i dag. Det blir Schibsted som tar hem kampen om bostadssajten efter en budgivning där bland annat Bonnier/EQT och Nordic Capital varit inblandade. Det var redan i maj som Schibsted presenterade sitt bud på 1,5 miljarder kronor för 100 procent av aktierna. Men då de bara hade kommit överens med två av de fyra ägarna - Swedbank och Svensk Fastighetsförmedling – satte sig de andra på tvären. Både Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet ville ha bättre betalt och en auktionsprocess drogs igång.

Nu ska den alltså vara avslutad. Köpesumman på 1,5 miljarder sägs ligga fast men med betydligt bättre villkor. Bland annat anser styrelsen i Mäklarsamfundet att de ska behålla 10 procent av aktierna i Hemnet för att den vägen bevara en del av inflytandet över sajten, skriver Breakit. Budet kommer att diskuteras när Mäklarsamfundet håller årsmöte på torsdagen.

Jack Werner lämnar DI Digital
Tidigare i år lämnade Jack Werner Metro och anslöt till DI Digital. Men nu lämnar han satsningen för att bli frilans. I ett blogginlägg berättar han att åtaganden utanför jobbet har tagit allt mer tid.
"Och då vore det orättvist mot mina kollegor, mot Dagens industri, mot projektet Di Digital och dess läsare, om jag inte klev ned från jobbet och lät min lön istället gå till människor som på allvar är redo att möta dess förväntningar" skriver han.


Ny producent för Värvet

David Mehr ersätter Lovisa Ohlson som producent för podcasten Värvet. Han ligger bakom flera P3 Dokumentärer samt har varit redaktör för "Breaking News" med Filip och Fredrik. Lovisa Ohlson, som Resumé tidigare har intervjuat, går över till att jobba heltid på Sveriges Radio som podcastproducent.
– Lovisa har varit helt ovärderlig som medarbetare och redaktör och att driva Värvet, Värvet international och allt omkring de här poddarna – det hade aldrig gått utan henne, säger programledaren Kristoffer Triumf i ett pressmeddelande.

Ubers nya giv: vaccination
Med start i dag erbjuder taxibolaget influensavaccin till sina resenärer i 35 amerikanska städer. Vaccineringen kostar motsvarande cirka 90 kronor och den som väljer att beställa tjänsten får besök av en sjuksköterska som injicerar vaccinet, skriver Washington Post.

Google märker appar med annonser
Stör du dig på appar med annonser i? Nu låter Google Android-användarna veta på förhand i fall de finns med eller ej. Precis som man redan gör i fallet med in-app-köp kommer de nämligen att börja märka appar med annonsinnehåll i Playbutiken. Utvecklarna är skyldiga att rapportera kring eventuellt annonsinnehåll, så väl bannerannonser som innehåll som integrerar andra kommersiella produkter eller innehåller sponsrade inlägg, skriver Übergizmondo.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.