Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Uppgifter: Stampens styrelse kan avgå – pengarna räcker inte till

Publicerad: 4 november 2016, 07:14

Hur pressade är Stampen och Martin Alsander?

Dramatiska uppgifter från Göteborg, Melania Trump anklagas för att plagiera ett tal igen och SD-gala skapar proteststorm på Grand Hotels Facebookssida. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Felix HerngrenMelania TrumpYoutubeStampenSverigedemokraterna

Stampen hoppas på nyemission
Stampens styrelse överväger att avgå, enligt Di:s källor. Orsaken uppges vara att de förstått att summorna som krävs för att driva bolaget framåt är för stora.
Enligt Di:s uppgifter är den summa som de västsvenska investerarna kan tänka sig att gå in med i Stampen inte större än 80 miljoner kronor. Bara ackordslikviden som Stampen ska betala inom fyra månader är på 220 Mkr. Banklånen är på 385 Mkr.
Stampens vd Martin Alsander tillbakavisar uppgifterna om styrelsens eventuella avgång.
– Jag tror att det där är en feluppfattning. Vi är mitt inne i bankdiskussioner som förhoppningsvis ska leda till en nyemission. Vi ser väldigt optimistiskt på det, säger han till Di.

SD-gala skapar kritikstorm på Grand Hotels Facebooksida
400 gäster intar Grand Hotel i Stockholm under fredagen. Inbjudningarna kommer när Sverigedemokraterna delar ut "frihetspriset".Hotellets Facebooksida har under torsdagen fyllts med tusentals enstjärniga recensioner i en protest mot uthyrningen. Det rapporterar Aftonbladet.

Melania Trump anklagas för plagiat – igen
Efter Melania Trumps tal på torsdagskvällen undrar många i fall hon har plagierat igen: ”If you can dream it, you could become it”, sa Melania Trump i sitt tal. När journalisten Yair Rosenberg googlade frasen upptäckte han att bara en person använt den tidigare – Donald Trumps förra fru Marla Maples.
När Melania Trump stod i talarstolen förra gången – vid Republikanernas konvent i juli – avslöjades det att hon plagierat stora stycken av Michelle Obama. Det rapporterar Washington Post.

Felix Herngren gör ny humorserie i TV4
Nästa vecka startar inspelningen av TV4:s nya humorserie "Enkelstöten".  För regin står Felix Herngren och Emma Bucht. "Enkelstöten" är fritt baserad på 80-talsserien "Dubbelstötarna" men har denna gång två kvinnor i huvudrollerna, Lotta Tejle och Sissela Kyle. Det skriver Aftonbladet.

Youtube gör om kommentarerna
Youtube vill ge innehållsskaparna bättre kontroll över kommentarsfälten. Det är syftet med den uppdatering av kommentars-systemet som Google nu genomför för sin videotjänst Youtube. Förändringen kommer efter att Youtube aviserat att man vill omforma tjänsten till att bli mer som ett socialt nätverk. Det skriver Techcrunch.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.