Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Uppgifter: SVT skrotar Lilla Sportspegeln – efter 34 år

Publicerad: 17 november 2017, 14:24

Ett sport format går i graven

Foto: SVT

Om några veckor sänds det sista avsnittet av Lilla Sportspegeln. Formatet som har fostrat många tv-profiler och sänds av Sveriges Television sedan 1983 kommer att skrotas enligt uppgifter till Aftonbladet.


"Bo A Orm", Tom och Jerry, nervraken Nicklas Bäckström, och en ung Zlatan Ibrahimovic. Eller vem minns inte "Lilla ryggsäcken"? Lilla Sportspegeln har sänts i SVT i 34 år Men om några veckor försvinner det klassiska formatet från SVT:s tablå. Det uppgifter Aftonbladet.

"Lilla Sportspegeln" kommer i stället att ersättas  av kortare sportnyheter i "Lilla Aktuellt".

– Det känns helt fel. Det kommer att bli mer nyhetsinriktat och det i en tid då programmet kanske behövs mer än någonsin. Det känns jättekonstigt, säger en SVT-källa som Aftonbladet har pratat med.

Genom åren har formatet haft namnkunniga programledare som Jan Svanlund, Bengt Grive, Christer Ulfbåge, Marie Lehman, André Pops och Jacob Hård som programledare. I dag leds programmet av Maria Wallberg, Niklas Nord och Stephan Yüceyatak.

Noterbar trivia är att världsstjärnan Robyn sjöng signaturmelodin "Du kan alltid bli nummer ett" i början av 1990-talet, innan sitt genombrott som artist.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.