Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Uppmaningen till Jan Helin: ”Låt det bli en ordentlig översyn”

Publicerad: 5 november 2014, 12:05

Foto: Jonas Eltes

I en debattartikel på Journalisten.se går fackklubbens styrelse för Marieberg Media ut och visar sitt stöd för Aftonbladet-journalisten Nivette Dawod. Samtidigt uppmanar de Jan Helin att se över hur bemanningsföretagen används. ”Och låt det bli en ordentlig översyn” skriver klubbstyrelsen.


Ämnen i artikeln:

JournalistenNivette DawodJan HelinMarieberg Media

Efter att Aftonbladet-journaslisten Nivette Dawod ställde upp på en intervju i tidningen Journalisten om problemen med att arbeta som bemmaningsanställd på Aftonbladet, blev hon senare omplacerad från nyhetsredaktionen mot sin vilja.

Händelsen ledde till att ett 100-tal journalister på tidningen skrev under ett protestbrev till ledningen.

Schibsted Media menar att omplaceringen inte hade någonting att göra med artikeln i Journalisten.

Nu visar journalistklubbens styrelse i Marieberg Media sitt stöd till Nivette Dawod i en debattartikel på Journalisten.se och skriver att misstanken om att en anställd straffas för att ha kritiserat arbetsförhållandena på sin arbetsplats är graverande.

I debattartikeln beskriver klubbstyrelsen även hur situationen ser ut för bemmaningsanställda för ett av Bonniers bemmaningsföretag, Marieberg Media.

"Precis som beskrivits av kolleger på Kompetens i Skåne och på Schibsted Media präglas mångas vardag här av lägre löner än de direktanställda, osäkra anställningar och svårigheter att planera sitt liv både på lång och kort sikt."

Samtidigt uppmanas Aftonbladets publisher Jan Helin att se över hur bemmaningsföretagen används och att göra det ordentligt:

”Aftonbladets publisher Jan Helin säger att man jobbar med att se över hur bemanningsföretagen används. Det är bra, och låt det bli en ordentlig översyn.”

Susanna Sköld

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.