Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Upprop till kvinnor på Aftonbladet: Bidra till nya Dokumentet

Publicerad: 26 oktober 2017, 13:54

I spåren av #Metoo och våldtäktsanklagelserna mot Fredrik Virtanen uppmanas kvinnor på Aftonbladet bidra med historier om sexism på tidningen. Resultatet ska bli en ny version av 1970-talets "Dokumentet".


Ämnen i artikeln:

#MeTooSexismAftonbladetFredrik Virtanen

Dokumentet var en samling berättelser av kvinnor på Aftonbladet som handlade om sexism, fyllekultur i Klarakvarteren och hur kvinnorna på tidningen hölls tillbaka av männen. Texterna fick stort genomslag och ledde till en rad åtgärder till det bättre.

Den senaste veckan har Aftonbladet åter skakats av historier om sexism och övergrepp. Profilen Fredrik Virtanen har tagit en time-out från jobbet i väntan på en utredning om de många anklagelser som hänger över honom. Ytterligare två manliga medarbetare har pekats ut i sociala medier och ett reportage som DN publicerade under gårdagen.

I dag skickades ett mejl ut till samtliga kvinnor på Aftonbladets redaktion. De uppmanas bidra med berättelser som kan ligga till grund för ett nytt dokument.

"70-talets berättelser samlades i Dokumentet som fick enormt genomslag. Det ledde till många förändringar och förbättringar och faktiskt också redaktionella framgångar.

Nu tycker vi att det är dags igen.

Nu är det vår tur att berätta hur det är att vara kvinna på Aftonbladet och vi föreslår härmed att vi gör ett nytt dokument tillsammans.

Alla som vill får vara med oavsett anställningsformer. Vi skriver helt enkelt ner våra berättelser i formuläret här nedan. Du kommer att vara helt anonym" står det i mejlet som Resumé har tagit del av.

Underteckade bakom uppropet är Eva Franchell, Gunilla Granqvist, Åsa Linderborg, Frida Söderlund och Ebba Thornéus.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.