tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Uppskattar att ta en varm dusch”

Publicerad: 12 september 2012, 12:28

Första bilden på svenska journalisterna Johan Persson, till vänster, och Martin Schibbye efter benådningsbeskedet. Tagen inne i Kalityfängelset i Addis Abeba av Johan Persson själv.

Foto: Johan Persson /Kontinent/Scanpix.

Johan Persson och Martin Schibbye landar på Arlanda på fredag förmiddag. Senare samma dag ska de ge en presskonferens på ABF-huset i Stockholm. Efter omtumlande dygn känns det fortfarande ovant för dem att leva i frihet. – De säger att det känns konstigt utan fängelserutinerna och de har inte riktigt fattat att de får gå ut på balkongen ännu, meddelar deras vän och kollega, frilansjournalisten Anna Roxvall.

Ämnen i artikeln:

Johan PerssonMartin Schibbye

MH

Magnus Helander


Anna Roxvall har i dag meddelat medierna att Johan Persson och Martin   Schibbye, som befinner sig på hemlig ort, återvänder till   Sverige på fredag.

– Nu  har Johan och Martin tillbringat sitt första dygn i frihet. De  säger  att det känns konstigt utan fängelserutinerna och de har inte  riktigt  fattat att de får gå ut på balkongen ännu. De saknar sina  medfångar som  är kvar i plåtskjulen och de undrar vilka som tog över  deras sängar. I  friheten uppskattar de särskilt att ta en varm dusch  utan att behöva  göra upp eld först.

På flygplanet från Etiopen efter frigivandet pratade svenskarna med TT.

– Att komma ut i friheten var nästan en större chock än att fängslas, sa Martin Schibbye om den omtumlande frigivningen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev