Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Uppskattat att få en andra chans”

Publicerad: 19 maj 2014, 15:07

Katarina Ekspong blir redaktionschef på Resumé.

Resumé tillsätter en redaktionschef: Katarina Ekspong, i dag förlagschef på Svenska Nyhetsbrev. – Det känns väldigt spännande, nästan lite hedrande, säger hon. Claes de Faire blir affärsansvarig och chefredaktör för både Resumé och Svenska Nyhetsbrev.


Ämnen i artikeln:

Mikael NestiusKatarina Ekspong#baramänniskaClaes de FaireBonnier Business Media Sweden

Såväl Resumé som Svenska Nyhetsbrev tillhör Bonnier Business Media Sweden där bland annat även Veckans Affärer och Dagens Medicin ingår.

Katarina Ekspong blir redaktionschef för både Resumé och Svenska Nyhetsbrev. Claes de Faire blir affärsansvarig och chefredaktör för båda titlarna.

– Jag ser fram emot att jobba på Resumé – det är en oerhört pigg produkt. Claes de Faire fortsätter att vara ”Mr Resumé”, så jag ser det ganska mycket som en stödjande roll, säger Katarina Ekspong.

Hösten 2012 lämnade Katarina Ekspong uppdraget som publisher för Nerikes  Allehanda efter att vid ett flertal tillfällen kopierat från andra  skribenters texter och använt det i sina egna krönikor.

Men Mikael Nestius, vd för Bonnier Business Media, gav henne en andra chans när han i fjol anställde henne som förlagschef för Svenska Nyhetsbrev.   

– Jag förstår att det kan vara kontroversiellt, jag gjorde fel. Jag har lärt mig mycket personligen av det. Det är lite som kampanjen #baramänniska som Resumé kör – man begår misstag men kan gå vidare. Man lär sig av sina fel. Det är väldigt uppskattat när man får en andra chans, säger Katarina Ekspong.

Claes de Faire:

– Jag ser fram emot att leda Svenska Nyhetsbrev som är ett spännande förlag. Samtidigt ser jag fram emot att få tema ihop mig med Katarina och fortsätta en spännande utveckling på både Resumé och nyhetsbrev. Jag har det största förtroende för Katarina och hennes gedigna erfarenhet, säger han.    

Katarina Ekspongs tidigare jobb


Förslagschef Svenska Nyhetsbrev (nuvarande, tillträder på Resumé i september)
Publisher/Tidningschef Nerikes Allehanda, Motala&Vadstena Tidning, Örebroar´n på  Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige AB
Publisher/Tidningschef Norrtelje Tidning på  Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige AB  
Editor-in-Chief/Chefredaktör Norrtelje Tidning på  Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige AB
Redaktions- och nyhetschef Stockholm City (Bonnier)  
Editionschef, arbetsledare(nyheter), reporter, utrikesredaktör, redigerare, vik nattchef på  Svenska Dagbladet  
Reporter på  Broderskap  
Journalist på  Dagen  Journalist på  Konsumenträtt & Ekonomi  
Journalist på  Norrtelje Tidning  
Redigerare på  Östra Småland

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.