Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

UR stoppar programserie – programledare kritiserade SD

Publicerad: 7 september 2018, 13:28

Emilie Ebbis Roslund

Foto: Andreas Elgstrand

Emilie Ebbis Roslund gästade SVT Opinion och sa bland annat att Sverigedemokraterna inte står för alla människors lika värde.


Ämnen i artikeln:

Jimmie ÅkessonMediernaSverigedemokraternaSveriges Radio

Den inköpta programserien "Fakta eller Feeling" handlar om politik och aktuella frågor inför valet. Programserien började sändas i juni och tanken var att den skulle rulla fram tills slutet av oktober. Men nu stoppas serien av UR efter att programledaren, Emilie Ebbis Roslund, tagit politisk ställning när hon gästade SVT Opinion. Detta uppger Medierna i P1.

I SVT Opinion fick Emilie Ebbis Roslund en fråga om Jimmie Åkessons uttalande i Morgonpasset i P3, där partiledaren bland annat beskrev kanalen som "vänsterliberal smörja", och svarade bland annat att Sveriges Radio står för saker som inte Jimmie Åkesson står för och att Sverigedemokraterna inte står för alla människors lika värde.

– Eftersom "Fakta eller Feeling" hela tiden rör sig och kretsar kring politiska frågor så är det i det här sammanhanget fullständigt avgörande att vi är extra tydliga med vårt opartiskhetskrav, säger programmets ansvarige utgivare Elin Andersson till Medierna.

Alla tidigare program av "Fakta eller Feeling" har nu plockats ner från UR:s hemsida.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.