Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

USA begär Twitter på info

Publicerad: 13 januari 2011, 13:01

I och med att de amerikanska myndigheterna begär att att Twitter ska lämna ut all information om flera användares kopplingar till Wikileaks har en diskussion startats om Twitters användarvillkor.


Amerikanska justitiedepartementet utreder för fullt Wikileaks och dess grundare Julian Assange. De har nu begärt att Twitter ska lämna ut all personlig information om flera användare med kopplingar till organisationen. Något som har upprört många användare som undrat om Twitter har rätt att ge ut information, skriver SvD.se i dag.

USA vill ha tillgång till namn, IP-adresser, telefonnummer och historik över vilka dessa användare har pratat med. Och Twitter har all rätt att lämna ut det.

I Twitters användaravtal står det klart och tydligt att man genom att använda Twitter ger företaget rätt att använda all den information och material som man producerar på sajten hur de vill. De har bland annat rätten att publicera materialet via andra medier, andra företag, organisationer eller andra partners.

De har, som i det aktuella fallet, även rätt att lämna över all personlig information om användare till olika myndigheter eller polis om företaget själv anser att det är rimligt. Dock ska Twitter meddela användaren först, så länge en domstolsorder inte hindrar dem.

Om Twitter kommer att ge de amerikanska myndigheterna all information i det aktuella fallet är än så länge oklart.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.