Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Utmanare startar gratis nyhetssajt i Umeå

Publicerad: 12 december 2013, 09:39

Umeå Tidning har gått från 7 till 16 medbetare på ett år. Umeå Tidning drar nu igång en gratis nyhetssajt med samma namn.


Ämnen i artikeln:

Västerbottens-Kuriren

”Grundtanken har hela tiden varit att spegla det Umeå vi lever i, att  bidra till stadens utveckling och leverera gratis nyhetsbevakning för  alla som har ett intresse och engagemang för Umeå.”

Så lyder affärsidén för Umeå Tidning – som endast har ett år på nacken.

Erik Orring är  ordförande och huvudägare i Umeå Tidning.  Han är tidigare vd på  Västerbottens-Kuriren, som är den stora tidningen i regionen.

Precis som med veckotidningen Umeå Tidning är det Umeå som är huvudpersonen, beskriver man angående den nya sajten.

”Med  händelsenyheter, nöjestips, bloggare, sport och livsstil – allt med  lokalt fokus – vill vi bli en naturlig plattform för alla Umebor på  webben. Vi tycker att det är viktigt att alla ska ha samma möjlighet att  ta del av viktiga nyhetshändelser i en stad som växer…”

Umeå  Tidning har gått från 7 till 16 medarbetare på ett år och man räknar med  att rekrytera fler personer framöver. Inte minst med tanke på  satsningen på den nya sajten.

Det gör också att verksamheten flyttar till större och mer moderna lokaler under december.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Västerbottens-Kuriren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.