lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Utpekade SR-kvinnan får lämna programmet – men stanna på SR

Publicerad: 9 november 2017, 13:15

Foto: Holger Ellgaard / Wikimedia Commons

Enligt uppgifter till Aftonbladet får den kvinnliga programledare på Sveriges Radio som anklagas för sexuella trakasserier lämna sitt program men fortsätta sin tjänst på kanalen.

Ämnen i artikeln:

Public Service#MeTooMTGCilla BenköSveriges Radio

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


För tre veckor sedan inledde Sveriges Radio en intern utredning med anledning av att en kvinnlig programledare på kanalen anklagades för sexuella trakasserier och olämpligt beteende, något som avslöjades av Expressen. Kvinnan ska också ha utnyttjat sin maktposition och frusit ut kollegor hon inte tyckt om.

– Hon är helt blind för sitt maktmissbruk. Hon är en bra programledare och ibland jättetrevlig, men hon är helt gränslös mot sina medarbetare. Ingen vet när nästa utbrott ska komma, när man är älskad eller hatad, eller när nästa hand ska smygas runt midjan, har en anonym källa berättat för Expressen.

Sveriges Radios medarbetare under dagen hållit möt där ledningen informerat om att utredningen avslutats men att man fortfarande inte tagit beslut om programledarens framtid på kanalen.

Enligt källor till Aftonbladet kommer dock kvinnan att få lämna det program hon leder men få vara kvar på Sveriges Radio i en annan roll.

Sveriges Radios vd Cilla Benkö vill inte kommentera uppgifterna.

Tidigare idag stod det klart att den höga MTG-chef som anklagats för mobbning och trakasserier på bolaget får behålla sin tjänst.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev