Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Utvald av Stenbeck

Publicerad: 4 november 2011, 08:51

En intervju med Cristina Stenbeck är en dröm för många ekonomijournalister. Di:s Henrik Huldschiner blev uppringd, och utvald, av ”näringslivets Garbo”. – Det var som en sparv som flög in i munnen, säger han till Resume.se.


I Di Weekend i dag finns en längre intervju med Cristina Stenbeck, ordförande och huvudägare i Kinnevik. En drömintervju för många journalister – Christina Stenbeck uttalar sig sällan i medierna och ofta beskrivs som medieskygg. Intervjun är gjort av Henrik Huldschiner.

Hur länge har ni jobbat för att få till intervjun?

– Det finns väl egentligen två svar. Vi har försökt att få till en intervju ända sedan hon tillträdde men aldrig fått ja. Nu gjorde vi egentligen ingenting. Hennes informationschef ringde upp för några veckor sedan och sa att hon ville bli intervjuad av mig. Det var som en sparv som flög in i munnen, säger Henrik Huldschiner.

Hur kommer det sig att hon bad om just dig?
– Jag har aldrig träffat henne tidigare men jag gjorde en intervju med Kinneviks vd Mia Brunell Livfors för Di Dimension som Cristina Stenbeck hade läst och tyckt mycket om. Så jag tror att det var det.

Hur kändes det att bli utvald på det sättet?
– Jag vet inte om det är smickrande eller om man ska bli rädd. Nej, men det är så klart väldigt roligt. Det är en person som alla ekonomijournalister skulle vilja få en intervju med.

Hur var intervjun?
– Det gick faktiskt jätteenkelt. Hon var väldigt öppen och svarade på alla frågor. Hon uppfattas ofta som väldigt medieskygg, vilket hon i någon mening också är, men när hon väl ställer upp så är hon väldigt öppen.

Blev du förvånad?
– Nej, egentligen inte men samtidigt så har det byggts upp en bild av henne som näringslivets garbo.

Hur känns det i dag när tidningen kommit ut?
– Det är kul men jag har egentligen inte hunnit tänka på det.

Ställde hon några krav innan intervjun?
– Det enda villkoret var att jag inte skulle skriva om hur hennes amerikanska accent låter. Varje gång hon ställer upp på en svensk intervju så står det att hon pratar svenska men bryter på amerikansk accent.

Hur påverkar det Stenbeck-sfären att hon är så medieskygg?
– Det är en strategi som de har haft. Hon har velat ligga lågt tills hon blivit färdig med de interna förändringarna., säger Henrik Huldschiner och fortsätter:

– I hennes fall tror jag inte att det behöver vara någon nackdel att vara lite "Garbo". Medierna skriver om henne ändå och hon bygger upp en image som säkert också kan vara till gagn för henne.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.