Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Utvecklar användardriven journalistik med stöd av Google

Publicerad: 6 juli 2017, 14:11

Pia Rehnquist, HD-Sydsvenskans chefredaktör.

Foto: Andreas Elgstrand

När Google i torsdags tillkännagav vilka projekt som får finansiering från Digital News Initative står HD-Sydsvenskan för en av de större satsningarna.


Ämnen i artikeln:

Pia RehnquistHD-SydsvenskanPontus BodelssonGoogle

HD och Sydsvenskans projekt "Sensor Stories" syftar till att skapa insikter och signaler från de digitala läsare som tidningarna har i södra Sverige. Insikter som kan generera i nya former av lokal journalistik.

– HD och Sydsvenskan har skapat en särställning som mediehus, sett till hur hur stor andel av skåningarna som tar del av vår journalistik. Som alla medier är vi beroende av tips från allmänheten och det här projektet ger våra läsare möjlighet att bidra till den lokala journalistiken i än högre utsträckning, säger bolagets vd Pontus Bodelsson i ett pressmeddelande.

Genom att analysera data från det stora nätverk av mobila enheter som läsarna använder till HD-Sydsvenskans digitala plattformar, kan man upptäcka avvikelser och signaler som tidningarnas journalister kan följa upp och bearbeta. Läsaren väljer själv vilken information de vill dela och information anonymiseras och bearbetas i realtid.

– Med teknikens hjälp har vi tagit stora steg i utvecklingen av lokaljournalistiken i Skåne de senaste åren. Med Sensor Stories kan vi få ett nytt spännande verktyg för att upptäcka nyhetshändelser, säger Pia Rehnquist, chefredaktör för Sydsvenskan i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.