Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Uvell och Wolodarski i bråk om Carema-rapport

Publicerad: 14 juni 2012, 14:01

Foto: Ann Sofi Rosenkvist.

Timbro-rapporten om Carema - Vanvård och pressetik - presenterades häromdagen och i den riktades tung kritik mot bland annat DN:s rapportering. Kort efteråt utbröt ett trovärdighetsbråk mellan Markus Uvell vd för Timbro och Peter Wolodarski, vd för DN:s ledarredaktion: – Jag är mest förundrad över att en sådan klok och insiktsfull person som Peter Wolodarski inte bemöter vad vi säger i rapporten, säger Markus Uvell.


Ämnen i artikeln:

TimbroPeter Wolodarski

Cecilia Stenshamn har på uppdrag Timbro författat rapporten Vanvård  och presstik. Granskningen visar att DN:s och SVT:s rapportering om  Carema och Koppargården inte har hållit måttet.  

Enligt författaren har  man uteslutit uppgifter och synpunkter som har påverkat helhetsbilden  och därmed gjort rapporteringen skev.

Kort efter att Timbro presenterat rapporten utbröt vad som kan liknas vid en verbal kamp  mellan Timbros vd Markus Uvell och DN:s chef för ledarredaktionen Peter  Wolodarski:
– Jag förstår inte hans invändningar. Han kommer ned några konstiga  insinuationer om vem som är gift med vem. Jag tycker att det är tråkigt,  säger Markus Uvell.

Cecilia Stenshamn är gift med Mats Edman som är chefredaktör för  Dagens Samhälle, som i sin tur har haft en artikelserie om DN och  Carema:
– Om Peter Wolodarski har några invändningar mot rapporten får han  gärna vad peka på vad som är fel i så fall. Det är ganska överraskande  att han inte verkar vara intresserad av innehållet, säger Markus Uvell.

Ni har haft en ganska häftig ordväxling på twitter?
– Det handlar väl snarare om att vi har diskuterat frågan, men  eftersom han inte vill prata om innehållet i rapporten går vi miste om en  diskussion kring hur en av Sveriges största medieaktörer har skildrat en  stor händelse, som vi från Timbros menar är dåligt skildrad, säger Markus Uvell.

Han uppger också att Timbro ska utöka sin granskning av den här typen  av händelser framöver och att man har anställt en chef till medieenheten för  ändamålet.

Resume.se har sökt Peter Wolodarski.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

TimbroPeter Wolodarski

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.