Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

VA skjuter upp rekrytering av ny chefredaktör

Publicerad: 2 juni 2015, 07:31

Mikael Nestius.

Foto: Andreas Elgstrand.

Veckans Affärer hade kommit långt i processen att värva en ny chefredaktör. Men nu väljer de istället att avvakta. Orsaken är två hemliga projekt som de hoppas kunna landa.


Ämnen i artikeln:

Ulf SkarinBonnier Business Media Sweden

Tidigare i år meddelande Veckans Affärer att Ulf Skarin kliver av rollen som chefredaktör på tidningen. Han kommer dock fortsättningsvis att vara knuten till dem i rollen som creative director.

Mikael Nestius som är vd på Bonnier Business Media meddelar nu att rekryteringen av hans efterträdare har pausats. Anledningen är att bolaget ligger i förhandlingar med två internationella bolag om att ta deras koncept till Sverige.

– Hade jag kunnat säga mer hade jag gjort det. Men det handlar om två nätbaserade varumärken och vi vill ta dem till Sverige, säger han.

Det handlar inte om en försäljning av Veckans Affärer utan om samarbetsavtal, vilka om de går i lås kommer att påverka hur chefredaktörstjänsten ska utformas.

– Det blir ett tydligare digitalt fokus på tjänsten och den får också en mer internationell profil, säger Mikael Nestius.

I den stoppade rekryteringsprocessen hade han fått fram fyra potentiella kandidater, men i nuläget är det oklart i fall någon av dem kan bli aktuella framöver. Tills vidare går Mikael Nestius in som chefredaktör.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.