Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

VA tar börssajt till Sverige

Publicerad: 23 september 2015, 08:55

Veckans Affärer lanserar en helt ny börssajt: VA Finans. Konceptet är hämtat från tyska Finanzen.net.


Ämnen i artikeln:

Veckans AffärerMikael Nestius

VA Finans är ett samarbete med Axel Springer-ägda Finanzen.net som på kort tid har blivit Tysklands största börs- och finanssajt. Målet är att Veckans Affärer ska lyckas göra samma resa i Sverige med deras teknik.
– Finanzen.net har varit en enorm succé på alla marknader. De når en eftertraktad målgrupp med aktiva, kapitalstarka placerare och har lyckats skapa mycket effektiva annonsformat för annonsörerna. Förväntningarna är minst lika höga för VAfinans.se, och vårt mål är att snabbt bli Sveriges ledande oberoende sajt fokuserad på börs och investeringar, säger Mikael Nestius, chefredaktör för Veckans Affärer och vd för Bonnier Business Media i ett pressmeddelande.

Sajten kommer bland annat att innehålla realtidsbörskurser, interaktiva analyser och tradingverktyg kombinerat med affärsnyheter. Redaktör för satsningen är Viktor Bodelius från Veckans Affärer.
– Vi har sett att det finns en enorm efterfrågan på bra affärsjournalistik online. Med VAfinans.se har vi nu möjlighet att fokusera helhjärtat på att skapa en riktigt bra produkt för alla svenska aktiva investerare, kommenterar han.

Den nya sajten kommer att gå live under slutet av året.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.