Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Vad är det för en jävel”

Publicerad: 24 april 2012, 14:36

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson gick i taket över att komikern Magnus Betnér tycker att reportern Ulf Nilson borde skjutas. Nu backar Magnus Betnér, men kanske inte på att sådant sätt som uppskattas av Ulf Nilson eller Thomas Mattsson precis:
– Vad är det för en jävel, säger Ulf Nilson.


Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas MattssonMagnus BetnérUlf Nilsson

"Jag vill verkligen be om ursäkt för ett skämt som jag drog i gårdagens Betnér Direkt under sektionen vi kallar Betnérs bud."

Så  inleder den svenska komikern Magnus Betnér vad som först skulle kunna  tolkas som en pudel.  Det hela rör att han sade följande igår:

"Expressen  måste sluta tycka synd om sig själv. I veckan rapporterade tidningen  från sin egen rättegång där de står åtalade för att ha köpt olagliga  vapen. Expressen försvarar sig med att man har lämnat in vapnen till  polisen. Det är precis det som är problemet. Här har ni skaffat en  alldeles egen ospårbar revolver och så har ni inte ens vett att sätta en  kula i ryggen på Ulf Nilson."

Nu skojar Magnus Betnér återigen till det och menar att han trodde att Ulf Nilson var en påhittad figur. Så här säger han:
–  Jag hade verkligen ingen aning om att det finns en gubbe på Expressen  som skriver de här sjuka sakerna på allvar om ursvenskar och att kvinnor  har välsvarvade ben för att Sverige är för jämställt, säger Magnus  Betnér.

Han menar därmed att han aldrig skulle uppmana någon till att skjuta en verklig figur, men har en annan lösning:
– De kanske borde ge honom sparken nu när det visar faktiskt visar sig att han finns på riktigt, säger Magnus Betnér.

Då resume.se talar med Ulf Nilson har han själv inte sett inslaget där Magnus Betnér uppmanar att skjuta honom:
– Det är verkligen inte trevligt sagt, säger han.

Jo, men nu gör han ju en omvänd pudel och säger att han trodde att du var en påhittad figur?
– Hahaha. Jo, och jag har funnits på denna redaktion i 49 år.

Hur ser du egentligen på hans kritik mot dig?
–   Jag tycker att han är en jävla idiot. Jag vet egentligen inte vad fan  jag ska svara på det. Jag tycker bara att han är fånig, men han får  gärna tycka vad fan han man vill om mig. Men vad är det egentligen för  en jävel, säger Ulf Nilson.

Han är en komiker:
– Jo, det kanske är komik, men på fel sätt, säger Ulf Nilson.

Hur ser du på det inträffade?
–  Jag säger som flickan sade. Det kommer så plötsligt. Han får ha  vilka åsikter han vill om mig. Det berör mig måttligt om ens  överhuvudtaget, säger Ulf Nilson.

Han uppger också att han under alla sina år på Expressen har blivit attackerad från alla håll och att detta bara är ett exempel:
– Jag kommer inte att förlora någon sömn på det här. Så mycket kan jag i alla fall säga, säger Ulf Nilson.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.